avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... punctele lunare si anuale pentru calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

punctele lunare si anuale pentru calculul pensiei

...am primit punctele lunare si anuale pentru pensie pe anul 2001 -2003;pentru anul 2001punctele lunare sint insumate pe 9 luni(aprilie-decembrie 2001 ,iar pentru punctajul anual se imparte la 12(adica la toate lunile anului) ; normal ca raportul va iesi mereu subunitar ,cu exceptia celor care au un salariu brut colosal,adica iar cei cu bani multi;pentru cele trei luni ale anului 2001(ian-martie) cum se calculeaza punctajul lunar?
Cel mai recent răspuns: badeadan , utilizator 20:33, 6 Ianuarie 2015
Pentru celelalte 3 luni in care nu s-a lucrat,nu se calculeaza punctajul lunar.
...daca ma uit mai atent pe ce mi-a trimis casa de pensii ,vad ca de fapt s-au insumat numai punctele lunare pe 8 luni, fara luna septembrie (?!)si s-a impartit la 12 ?! De ce s-a procedat astfel ptr. ca eu am lucrat efectiv tot anul(de ce lipseste luna septembrie si de ce s-a impartit la 12 ?)
Daca ati lucrat o luna la care nu s-a calculat punctajul lunar este o alta problema.
Trebuie clarificata cu casa locala.
Punctajele lunare se aduna si rezultatul se imparte la 12 pentru a afla punctajul anual.
Anul are 12 luni.
Chiar daca s-a lucrat o luna impartirea tot la 12 se va face.
multumesc,de asta mi-a fost frica;prin august 2014 v-am mai adresat niste intrebari la care am primit raspuns,dar fractionat; acum va rog o evaluare completa pentru care va multumesc anticipat :
-data nasterii : 04.10.1955
-data primei angajari : 05.09.1980;lucrat cu vechime neintrerupta pina azi si mai departe...
-grupa a-II-a de munca (inscrisa in cartea de munca si cu adeverinta ): 8 ani si 8 luni
-armata T.R. : 30.09.1974-30.06.1975
-facultate : 15.09.1975-30.06.1980,
Cind pot iesi la pensie de limita de virsta ,iar daca la anul ies la pensie partial anticipata
ce penalizare primesc ? Multumesc!
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
Limita de varsta la 63 de ani si 6 luni(65-1 si 6 luni).
Pensie anticipata partiala la 60 de ani.
Penalizarea va fi de 31,5%
63 de ani si 6 luni - 60 de ani = 3 ani si 6 luni = 42 de luni x 0,75% = 31,5%.

Alte discuții în legătură

Depasire stagiu minim cotizare daiciulescugica daiciulescugica Buna seara, ma intereseaza sa stiu daca se adauga procent suplimentar la calcul pensie pentru limita de varsta,care sa fie in functie de anii cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie - absurditate...?! fergus fergus Oare cum se explica faptul ca la determinarea punctajului anual, chiar daca nu sunt acoperite toate lunile unui an, in raportul necesar se ia in calcul 12 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru copii nicoleta63 nicoleta63 sotul meu decedat era profesor cu un salariu 16 mil lei pe luna(in mana),cauza decesului cancer cerebral copiii sunt studenti anul 3 la zi,la stat vreau sa ... (vezi toată discuția)