avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... punctele lunare si anuale pentru calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

punctele lunare si anuale pentru calculul pensiei

...am primit punctele lunare si anuale pentru pensie pe anul 2001 -2003;pentru anul 2001punctele lunare sint insumate pe 9 luni(aprilie-decembrie 2001 ,iar pentru punctajul anual se imparte la 12(adica la toate lunile anului) ; normal ca raportul va iesi mereu subunitar ,cu exceptia celor care au un salariu brut colosal,adica iar cei cu bani multi;pentru cele trei luni ale anului 2001(ian-martie) cum se calculeaza punctajul lunar?
Cel mai recent răspuns: badeadan , utilizator 20:33, 6 Ianuarie 2015
..nu am spus ca scade lunar cu 0.75% ci ca se pleaca de la procentul de 0.75% si se scade cu o anumita valoare ...am inteles ca ramane 0.75% pina la atingerea virstei standard sau standard reduse...dar nu mi-ati raspuns la intrebarea nr.1 si numai partial la intrebarea nr. 2.
va rog mai multe detalii
1)Punctajul pe cele 3 luni:
Punctajul lunar se calculeaza prin raportarea venitului sigurat la salariul mediu brut pe economie raportat de Institutul National de Statistica.
Punctajul anual pe cele 3 luni se calculeaza prin raportarea rezultatului adunarii celor 3 punctaje lunare,la 12.
Punctajul mediu anual pentru cele 3 luni se calculeaza prin raportarea punctajului anual rezultat mai sus,la stagiul complet de cotizare.
2)Intre legea 19/2000 si legea 263/2010 este o mare diferenta in ceea ce priveste penalizarea.
Pe legea 19/2000 procentul penalizarii era in functie de,cu cat s-a depasit stagiul complet.
Pe legea 263/2010 nu se mai tine cont daca ai depasit(si cu cat)stagiul complet.
- la punctul 1., am inteles ,multumesc!
- la punctul 2. ...am inteles dar ...nu pricep : adica cel care a depasit stagiul de cotizare complet cu 7 ani si11 luni este penalizat la fel cu cel care a depasit stagiul complet de cotizare cu 1 luna ?!!?..iar procentul de penalizare este enorm. in ce tara traim ,mai frate?
Ati inteles si punctual 2.
Si pentru 1 luna si pentru 7 ani si 11 luni depasirea stagiului complet,penalizarea este aceeasi.
va multumesc! un an nou mai bun va urez
cu stima,
badeadan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire stagiu minim cotizare daiciulescugica daiciulescugica Buna seara, ma intereseaza sa stiu daca se adauga procent suplimentar la calcul pensie pentru limita de varsta,care sa fie in functie de anii cu care s-a ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie - absurditate...?! fergus fergus Oare cum se explica faptul ca la determinarea punctajului anual, chiar daca nu sunt acoperite toate lunile unui an, in raportul necesar se ia in calcul 12 luni ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru copii nicoleta63 nicoleta63 sotul meu decedat era profesor cu un salariu 16 mil lei pe luna(in mana),cauza decesului cancer cerebral copiii sunt studenti anul 3 la zi,la stat vreau sa ... (vezi toată discuția)