avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz livrare bun, achitat partial, in baza facturii ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz livrare bun, achitat partial, in baza facturii proforma

Societatea de vanzari autoturisme Meridian mi-a recomandat un autoturism de ocazie expus in parcul auto. Mi-a eliberat o factura proforma si am achitat un avans de rezervare masina. Dupa cateva ore am fost sunat de reprezentant si mi s-a spus ca nu mai este de vanzare intrucat era oprit pt angajatii firmei. A mentionat ca poate fi de vanzare daca achizitionez si un camion de care voiau sa scape. Daca achit masina pentru care am factura proforma si rezervare sunt obligati sa o livreze ? Exista vreo lege din dreptul civil sau commercial care sa-i oblige? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 19:43, 1 Decembrie 2014
Nu sunt obligati pentru ca nu ati incheiat contract. Si chiar si in prezenta unui contract, ei sunt obligati sa va returneze banii. Nu-i puteti obliga sa va dea masina. Dar puteti face o plangere la ANPC, cu proforma si plata partiala, cum ca vi s-a refuzat livrarea masinii pe diferite considerente discriminatorii.
Oricum, ESTE INTERZISA conditionarea cumpararii unui produs de cumpararea la pachet a unui alt produs, indiferent de valoarea lui. Este strict reglementata vanzarea produselor la pachet (de ex 1+1 gratis sau 8+2 gratis etc) in sensul ca produsul secundar trebuie sa fie oferit gratuit, nu contra cost.

PS: Parere strict personala, deci n-o bagati in seama. Mie imi miroase a magazin de vandut tzepe, nu masini. Nu asa se fac afacerile, neprofesionalism de dugheana.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
adema1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru masina nelivrata inc0gnito inc0gnito Se da urmatoarea situatie: Contract de vanzare auto intre un dealer si o persoana fizica (PF). In factura proforma consilierul se angajeaza sa livreze masina ... (vezi toată discuția)
Factura de avans integral livrare autoturism . majorare tva iordantonio iordantonio La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am[u] achitat integral[/u] tot atunci primind factura si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto inca in leasing dancraciun dancraciun Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot ... (vezi toată discuția)