Societatea de vanzari autoturisme Meridian mi-a recomandat un autoturism de ocazie expus in parcul auto. Mi-a eliberat o factura proforma si am achitat un avans de rezervare masina. Dupa cateva ore am fost sunat de reprezentant si mi s-a spus ca nu mai este de vanzare intrucat era oprit pt angajatii firmei. A mentionat ca poate fi de vanzare daca achizitionez si un camion de care voiau sa scape. Daca achit masina pentru care am factura proforma si rezervare sunt obligati sa o livreze ? Exista vreo lege din dreptul civil sau commercial care sa-i oblige? Multumesc.
Nu sunt obligati pentru ca nu ati incheiat contract. Si chiar si in prezenta unui contract, ei sunt obligati sa va returneze banii. Nu-i puteti obliga sa va dea masina. Dar puteti face o plangere la ANPC, cu proforma si plata partiala, cum ca vi s-a refuzat livrarea masinii pe diferite considerente discriminatorii.
Oricum, ESTE INTERZISA conditionarea cumpararii unui produs de cumpararea la pachet a unui alt produs, indiferent de valoarea lui. Este strict reglementata vanzarea produselor la pachet (de ex 1+1 gratis sau 8+2 gratis etc) in sensul ca produsul secundar trebuie sa fie oferit gratuit, nu contra cost.
PS: Parere strict personala, deci n-o bagati in seama. Mie imi miroase a magazin de vandut tzepe, nu masini. Nu asa se fac afacerile, neprofesionalism de dugheana.