avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inapoiere repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inapoiere repartitoare

Buna ziua,
As dori sa stiu daca in momentul schimbarii repartitoarelor, sunt OBLIGATA sa le dau inapoi pe cele vechi. Acelea au fost platite, am facture pentru ele, si totusi ele sunt cerute inapoi de Administratia blocului.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 12:24, 6 Decembrie 2014
@thran
Apreciati intemeiata comparatia
Eu am achizitionat un frigider nou,
cu repartitorul de cost ???
In acceptiunea dvs frigiderul nou il instalati in ansamblul care asigura confortul termic in proprietate ?
Suplimentar,trebuie sa va mai informez desi dvs...ar trebui sa cunoasteti ca intre proprietar beneficiar detinator de repartitoare de cost si firma prrestator care asigura service si citirea periodica se incheie contract in 2 ex,contract care difera intre firmele acreditate
Daca parcurgeti cu atentie contractul puteti constata ca partile convin prin semnatura olografa ca in cazul in care la cererea beneficiarului se solicita inlocuirea-retragerea echipamentelor,costurile legate de montare si demontare vor fi suportate de catre beneficiar,iar componentele rezultate urmand sa fie preluate de catre furnizorprestator cu incheiere proces verbal
Mai exista clauza contractuala,care precizeaza concret recuperarea debitului produs de beneficiar -inclusiv nepredare componente,va putea fi facuta de catre SC X in calitate de asigurator al prestatorului Y
Este o diferenta semnificativa care nu are aplicabilitate in cazul supus discutiei,intre
reclamele la magazainele de electrocasnice, in care se fac reduceri in cazul in care se da un "agregat" la schimb!
si repartitoarele de cost de caldura
@toni1206

In ce conditii se face schimbarea repartitoarelor?
Sunt defecte? Ati schimbat firma prestatoare? Aceasta schimbare se face la toata lumea? Platiti aceasta schimbare? Platiti noile repartitoare, total sau partial?
Va rog, lamuriti-ne ca sa primiti raspuns cat de cat lamuritor pe cazul dv., nu al altora.
@toni1206
Inlocuirea repartitoarelor de cost se solicita in perioada de valabilitate metrologica a celor existente ?
Nu putem compara niste situatii diferite care se supun unor reglementari diferite.
Eu vin cu urmatorul exemplu: fac o casa. Ma racordez la ELECTRICA. Conform reglementarilor legale, trebuie sa cumpar un contoar. Dupa un timp contoarul se defecteaza. Il inlocuieste furnizorul de energie electrica...

Am intalnit si urmatoarea situatie: blocul a decis sa nu mai utilizeze repartitoarele. S-a reziliat contractul cu firma de citire. Contoarele au ramas pe pozitie. Cadura se calculeaza acum dupa suprafata, nu dupa citirea repartitoarelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire repartitor Repartitorcaldura Repartitorcaldura Contractul de repartitoare este pe numele vechiului proprietar, nu al nostru-actualii proprietari. Noi nu suntem de acord cu ele, motiv pt care am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Este legal ca firma care calculeaza consumul repartitoarelor de caldura sa oblige proprietarii unui bloc sa schimbe aparatele? boholt boholt In bloc, jumate dintre proprietari au schimbat repartitoarele de caldura cu aparate noi. Decizia a fost a fostului administrator, care a solicitat firmei acest ... (vezi toată discuția)
Schimbare apometre de catre asociatia de proprietari Nina_C Nina_C Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema... Acum 9 ani, in blocul in care locuiesc s-au montat, prin grija Asociatiei de locatari, contoare apa rece ... (vezi toată discuția)