avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Preluare/inchiriere magazin alimentar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Preluare/inchiriere magazin alimentar

As dori si eu un sfat sau mai bine zis un consiliu la urmatoarea intrebare daca se poate.

Doresc sa preiau o afacere deja existenta , sa inchiriez acea afacere , este vorba despre un magazin alimentar.
As dori sa stiu de ce am nevoie, ma refer la documente,unde trebuie sa merg ce trebuie facut, pentru a fi in litera legii

P.S. scuze daca nu am postat unde trebuia rog un admin sa imi pozitioneze topicul unde este locul lui in caz ca am gresit
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:03, 2 Decembrie 2014
Dumneavoastra doriti sa inchiriati magazinul ca spatiu comercial? Adica aveti o firma si va trebuie doar sa semnati un contract de inchiriere pentru spatiu. Ramane de rezolvat problema marfii care e la momentul acesta in magazin. Proprietarul isi ia marfa care e achizitionata pe firma lui, va elibereaza magazinul iar din ziua urmatoare, dumneavoastra incepeti sa achizitionati marfasi s-o vindeti pe firma dumneavoastra.
Trebuie sa va inregistrati punctul de lucru al firmei la acea adresa a magazinului si sa fiscalizati casa de marcat pe firma dumneavoastra. Sa va achizitionati pe firma dumneavoastra si registru unic de control pentru acel punct de lucru.
Deci am 2 posibilitati

1 un magazin care este gol , are doar rafturile

2 mgazin deja activ cu marfa tot , eu preiau totul de la el si marfa si magazin in aceasi bani de chirie.

Eu sunt in strainatate momentan deci nu am firm nimic, sa inteleg din cele spuse ca va trebui sa imi deschid firma si sa preiau tot pe noua firma?.....

care sunt demersurile ce trebuiesc facut pana la semnarea contractului de inchiriere?
Intai trebuie sa va infiintati firma si apoi sa semnati contractul de inchiriere pentru spatiu iar marfa o cumparati de la respectiva firma la pretul lui de achizitie pentru a o putea ulterior vinde pe firma dumneavoastra. Aveti informatii la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu magazin mixt, acte necesare Dani Ela 112 Dani Ela 112 As vrea sa inchiriez un spatiu pentru a deschide un magazin mixt in zona rurala si nu stiu ce acte imi trebuie si nici cu ce sa incep ... As vrea daca se poate ... (vezi toată discuția)
Preluare firma de catre persoana fizica. Catalin Constandoiu Catalin Constandoiu Persoana fizica doresc sa preiau firma deja inscrisa care functioneaza. Este posibil sau trebuie sa deschid eu personal firma si apoi sa fac transfer etc sau ... (vezi toată discuția)
Urmeaza sa inchiriez un magazin mixt. Alexandru Daniel1107 Alexandru Daniel1107 Buna ziua, urmeaza sa inchiriez un magazin mixt si as foarte recunoscator daca mi-ati oferii niste sfaturi... Stiu ca am nevoie de o contabila care ma va ... (vezi toată discuția)