avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare de prioritate la trecerea de pietoni.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare de prioritate la trecerea de pietoni.

Pe scurt, neacordare de prioritare cu accident(victima), stiu ca permisul se suspenda pe o perioda de 60zile (daca victima nu depunde plangere), vreau sa stiu daca primesc vrio amenda sau altceva de platit. Daca victima nu depunde plangere eu sunt cel care plateste ingrijirile medicale acordate acestuia ? (mentionez ca nu a avut zile de spitalizare, doar a fost dus cu ambulanta la stila unde a facut cateva raze si cateva controale, toate au iesit ok, el avand doar capul spart si cotul sgariat).

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, sunt nou.
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
Edward13, utilizator
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 08:57, 4 Decembrie 2014
Buna ziua,
Nu este necesar ca victima sa depuna plangere penala pentru a beneficia de despagubiri. Mai mult, pana la 90 de zile, fapta nu este infractiune. Despagubirile pentru leziunile suferite se platesc de asiguratorul RCA la care Dvs. ati incheiat asigurarea in baza unei cereri depuse de victima si pe baza unor documente justificative de unde sa rezulte leziunile suferite. Sau puteti sa ii platiti Dvs. iar apoi sa cereri banii de la asiguratorul Dvs. dar este mai complicat.
Succes!
Ceva de amenda ?
Eu am despagubit victima. Nu este foarte complicata starea acestuia, nu au necesitat zile de spitalizare. Daca nu s-a intocmit un proces verbal de carte politie la fata locului, teoretic nu primesc amenda, gresesc?
Referitor la intrebarea cu amenda: nu s-a intocmit proces-verbal de contraventie? Sau s-a deschis direct dosar penal?
cred ca s-a deschis direct dosar penal.
Pentru a fi fapta penala nu e nevoie ca victima sa fi fost in spital, ci sa aiba nevoie de ingrijiri medicale, ceea ce e o notiune diferita (include supravegherea medicala, controale ulterioare etc.). Gravitatea unei eventuale ingractiuni se apreciaza in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale, nu de numarul de zile de spitalizare.

Ceea ce a spus Dl. avocat Horia Gorde despre plata pe RCA este o solutie excelenta cu privire la despagubirile CIVILE. Nu ati primit amenda deoarece nu a fost proces-vb de contraventie, ci direct dosar penal, unde sanctiunile sunt altele.

Totusi, deschiderea dosarului penal nu inseamna automat condamnare. Dar cred ca e nevoie de ajutorul unui avocat, acum, pentru a preintampina probleme viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier alana27 alana27 Acum o luna de zile parinti mei au avut accident de masina,masina o conducea cumnatul meu si alaturi de el a fost nepotul meu,in spate erau parinti mei. A ... (vezi toată discuția)