Buna ziua, ma intereseaza care este termenul de convocare, reconvocare a unei adunari generale in cadrul unei asociatii de proprietari, respectiv daca termenul de cel putin 7 zile se aplica numai la convocare sau se aplica si la reconvocarea adunarii generale .
Analizand legea 230/2007 si normele de aplicare inteleg ca la orice adunare termenul de anuntare este cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita - Art.23(5) si de maxim 10 zile - Art.24(2).
Servciul juridic de la primarie imi spune ca termenul de cel putin 7 zile este aplicabil numai la convocarea adunarii generale nu si la reconvocare, pentru reconvocare prevazandu-se numai maxim 10 zile, minim ......
Speta - prima adunare nefiind statutara prin neintrunirea cvorumului necesar a fost reconvocata la o distanta de 4 zile calendaristice de la data primei convocari, si se pune intrebarea daca adunarea a fost statutara si daca masurile adoptate pot fi puse in aplicare.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
Este clar ca lumina zilei ca daca la lucrarile AG din data de..., ora... nu s-au prezentat 50% + 1 dintre membri, se va intruni cvorumul peste 30 minute... Oricum, din prima, se mai asteapta participanti, adica nu se hotaraste suspendarea nici dupa o ora de la anuntul facut initial.
Acum sa va mai spun ceva: fac parte dintr-o as. locatari care cuprinde 504 proprietari. De cand m-am mutat in aceasta asociatie, niciodata, dar absolut niciodata nu s-a intrunit cvorumul de 50% +1. Din cate mi-aduc aminte, ce-a mai numeroasa participare a fost la o "reconvocata" la care au participat 104 proprietari...
Cum procedam noi?
Pe Convocatorul privind tinerea AG pe data de...., ora..., afisat la fiecare avizier, la parte de jos scriem in mod obligatoriu data si ora reconvocatei. De obicei, acest termen este exact peste 7 zile.
Bineinteles ca la reconvocata am avut surpriza sa constatam ca nr. participantilor sa fie mai mic - cu toate eforturile pe care conducerea asociatiei le face (tabele cu semnaturi si totate alea). Oamenii nu vin si cu asta basta. Am chemat si reprezentanti ai primariei care au constata indeplinirea cerintelor legale privind reconvocarea si s-au lamurit - daca mai era cazul, astfel incat se "da drumul" la lucrari, iar hotararile luate sunt absolut legale si obligatorii pentru toti proprietarii, prezenti sau absenti.