avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deductibilitate TVA la factura chirie emisa societate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deductibilitate TVA la factura chirie emisa societate in insolventa

Buna ziua,
va prezint urmatoarea speta: incepand cu luna nov.2014 am in derulare un contract de inchiriere a unui spatiu detinut de catre o societate aflata in insolventa ( procedura de faliment ), contract semnat desigur si de catre firma lichidatoare.Pentru luna respectiva firma imi emite factura lunara de chirie in care este evidentiat si tva-ul in cota de 24%.Intrebarea mea este daca acest tva este deductibil pentru firma "chiriasa".Tinand cont de faptul ca operatiunea de inchiriere imobile este scutita fara drept de deducere , mai este necesara acea notificare catre finante prin care se instiinteaza ca pentru un anumit imobil firma opteaza pt colectarea tva-ului?daca firma respectiva nu are acea notificare nu mai am dreptul de deducere a tva-ului ? #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:29, 3 Decembrie 2014
este necesara notificarea. poate fi depusa si retroactiv dar sa scrie in notificare data de cand opteaza pt impozitarea chiriei. in acest caz tva-ul este deductibil dar trebuie sa va asigurati ca ajunge si la dvs o copie dupa notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva Cris2005 Cris2005 Firma pe care o reprezint a incheiat un contract de inchiriere a unui imobil, de la o firma romaneasca, platitoare de TVA. Firma proprietara emite in fiecare ... (vezi toată discuția)
Facturare tva anterior notificarii. s-a procedat corect? cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: firma X factureaza la firma Y in septembrie 2007 TVA, dar pe notificarea privind optiunea de taxare ... (vezi toată discuția)