Buna ziua,
va prezint urmatoarea speta: incepand cu luna nov.2014 am in derulare un contract de inchiriere a unui spatiu detinut de catre o societate aflata in insolventa ( procedura de faliment ), contract semnat desigur si de catre firma lichidatoare.Pentru luna respectiva firma imi emite factura lunara de chirie in care este evidentiat si tva-ul in cota de 24%.Intrebarea mea este daca acest tva este deductibil pentru firma "chiriasa".Tinand cont de faptul ca operatiunea de inchiriere imobile este scutita fara drept de deducere , mai este necesara acea notificare catre finante prin care se instiinteaza ca pentru un anumit imobil firma opteaza pt colectarea tva-ului?daca firma respectiva nu are acea notificare nu mai am dreptul de deducere a tva-ului ? #-o
este necesara notificarea. poate fi depusa si retroactiv dar sa scrie in notificare data de cand opteaza pt impozitarea chiriei. in acest caz tva-ul este deductibil dar trebuie sa va asigurati ca ajunge si la dvs o copie dupa notificare.
Recuperare tva
Cris2005
Firma pe care o reprezint a incheiat un contract de inchiriere a unui imobil, de la o firma romaneasca, platitoare de TVA. Firma proprietara emite in fiecare ... (vezi toată discuția)