avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua.am primit instiintare de poprire la un credit luat de la Piraeus in 2008 de aprox 17.400 de franci si pe care din 2010 nu am mai putut sa-l platesc din diferite motive;intre timp creditul a fost preluat de Kruk cu care nu am semnat nici un contract iar acum am primit acasa instiintarea de poprire de la un executor si confirmarea de la banca unde am cardul de salariu ca se opreste lunar 1/3 din sumele ce sunt virate in cont.intrebarea mea este urmatoarea:suma totala de plata conform actului ce l-am primit de la executor este de 30.000 de franci +taxe de judecata de 8.000de ron.mai pot face vreo intelegere cu Kruk sa mai scad din suma ptr ca mi se pare enorm de mult sau pot face recurs la poprire invocand sumele respective?Mentionez ca sunt militar si salariul meu este compus din salariu de baza +norma de hrana +sporuri.Din cate stiu norma de hrana are caracter special si nu poate fii retinuta ptr nici un fel de datorie conform unei legi (Codul de pr. civ.Art. 409 alin 7)Puteti sa ma lamuriti si cu problema asta in cazul popririi pe intreg salariu? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
valentin_cl, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:58, 2 Decembrie 2014
Nu exist legal prevazut institutia "intelegerii"
Fie recunoasteti suma impusa,fie o contestati in instanta
sa ma lamuriti si cu problema asta in cazul popririi pe intreg salariu?

Pentru recuperare 1 credit se poate dispune poprire pe 1/3 din drepturile salariale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executori multipli pentru acelasi dosar?!buna ziua, din 2013 am poprire pe salarru un credit in ... 210 210 Buna ziua, Din 2013 am poprire pe salariu pentru un credit in franci elvetieni. De curand am primit o adresa de la Kruk prin care ma informau ca au gasit un ... (vezi toată discuția)
Vanzare creanta iuliamoisa iuliamoisa Am primit de la KRUK o instiintare prin care ma anunta ca Bancpost SA a cesinat in 16.08.2016 creanta rezultata din contractul de credit(nevoi personale 2007 ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita mihaigabi22 mihaigabi22 Buna seara! Am primit pe 24 decembrie o scrisoare de la executorul judecatoresc alaturi de o decizie de la tribunal de executare silita. Partea interesanta ... (vezi toată discuția)