avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consilier local, ocupare proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consilier local, ocupare proprietate

Buna ziua,
Detin un teren intr-o comuna de langa Moreni, Dambovita. Recent, vecinul de langa mine s-a apucat de constructia unei case si a unui gard cu tarusi de lemn si plasa de sarma. Casa are ferestre catre proprietatea mea, situate la numai 18 cm de limita de proprietate, iar gardul imi incalca proprietatea pe o latime de cca 2.5m. In total, mi-a ocupat 300mp de teren.
Am urmat toata calea legala, de la discutia cu vecinul meu (fost consilier local), care a refuzat sa mute gardul si sa acopere ferestrele,pana la reclamatii depuse la ISC, Primarie, Parchet, insa toate fara rezultat.#-o
Mentionez ca am incercat sa actualizez cadastrul in coordonate GPS. Abia cu a 4-a firma de cadastru pe care am contactat-o am reusit sa fac acest lucru. Prima m-a refuzat pe motiv ca nu vrea sa faca nimic impotriva consilierului local, iar cea de-a doua si cea de-a treia au incercat cu rea credinta,sa imi modifice limitele terenului (cred ca stim cu totii cat de lipsite de raspundere sunt firmele de cadastru) . Am fost uimit sa constat ca una din firmele care au incercat sa imi modifice limitele de proprietate lucreaza acum pentru vecinul meu.
Acum, satul de toata incompetenta si interesele ascunsa pe care le au cei din Primarie si ISC, am contactat un avocat si vreau sa dau in judecata vecinul, insa ma tem foarte tare ca si avocatul este unul controlat de vecinul meu.
Poate pare o prostie, dar m-am lovit de mafia asta, incat acum suflu si in iaurt.
Va rog sa imi dati un sfat, la ce ar trebui sa fiu atent, ce acte trebuie si am dreptul sa cer (din partea avocatului)?
Va multumesc anticipat pentru rabdarea de a oferi un raspuns unui profan :))
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:59, 3 Decembrie 2014
daca am inteles bine v-ati actualizat "cadastru" adica aveti acum in mana un extras CF cu ID =nr CF si pe pagina 2 a extrasului o schita cu terenul si undeva un tabel cu lungimi ale laturilor!
accesati linckul : [ link extern ]
(pagina oficiala a ANCPI)
introduceti judetul, comuna si nr de CF care ar trebui sa fie egal cu identificatorul cadastral (ID) daca va recunoasteti terenul colorat in galben (ca la APIA ) pe acel google romanesc o sa vedeti si cum e intabulat vecinul. Si daca a patra firma de cadastru si-a facut treaba.
daca totul e cum trebuie din pv cadastral singurele acte de care aveti nevoie sunt extrasul de CF si Planul de amplasament cu stampila dreptunghiulara a OCPI (puteti solicita la OCPI un "plan de incadrare pe ortofotoplan" pentru parcela dvs- ar trebui sa primiti cam ce se vede pe pagina oficiala a ANCPI)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pamant mutat de primarie IIvan IIvan Buna ziua, ma numesc Ionut. In 2005 am cumparat (cu contract de vanzare cumparare) un pamant extravilan de 2,5ha la marginea unui sat. De atunci a fost dat in ... (vezi toată discuția)
Cadastrul vecinului intocmit gresit Silvia25 Silvia25 Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie: Vecinul meu si-a intocmit cadastrul in anul 2007 si a fost intocmit gresit deoarece punctele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna ... mariustz mariustz Buna ziua, Am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna schita cadastrala. Vreau sa cumpar un teren de la cineva, acesta neavand timp mi-a dat ... (vezi toată discuția)