Va rog sa ma ajutati cu o problema mai exact: bunicii mei in registrul agricol pana in anul 2001 aveau o proprietate de 3 ha si 88,76 arii . (O suprafata totala de 4 ha si 200 mp cu tot cu casa ) .
In anul 2001 cand s-au facut titlurile de proprietate s-au inscris doar 3 ha si suprafata locuintei.
In registrul agricol apare doar 3 ha 8,876 arii plus 2012 mp terenul locuintei .Cineva a pus virgula gresit.Parintii mei au muncit tot acest pamant pana in 2012 cand de la primarie a zis cineva ca nu mai e pamantul lor (dupa ce au dus o copie dupa titlul de proprietate) si in sfarsit am reusit sa fac o copie a registrului agricol conform cu originalul si am descoperit acest lucru.
In idea ca bunicii mei sunt amandoi decedati si trebuie dezbatuta mostenirea, iar tatal meu stie ca erau 4 ha.
Se mai poate face ceva pentru a redobandi acest teren de 8000 mp.
Pai ar trebui cu datele de Reg. Agricol cei de la primarie sa faca rectificarea, la notar va prezentati cu documentele originale in care suprafata este corecta si atunci nu cred ca cei de la primarie mai au obiectii.
puteti consulta un notar, dar el nu modifica documentele , ele trebuiesc corectate de cel/cei ce au intocmit actele. Noi am avut un titlu "gresit" ca si vecinatati moment in care vecinul a profitat si a solicitat respectarea vecinatatilor. A urmat un intreg proces pana ni sa facut dreptate, in fapt a fost emis un Titlu DE Proprietate corect, deoarece documentele aratu ca noi avem dreptate si nu vecinul.
E posibil sa trebuiasca rectificarea in instanta. Pana atunci, incercati la Comisia care l-0a eliberat cu o cerere... scrisa, va trebuie raspuns scris.
Pentru mai multe informatii, trebuie vazute actele. Au fost pusi in posesie, n-au fost pusi, cu ce suprafata etc. Mergeti la un jurist din zona dv.