avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hartuiti de vecini din cauza copilului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hartuiti de vecini din cauza copilului

Buna ziua,
sunt mamica unui baietel de 1,3 ani si locuim intr-un bloc din placi de beton situat in sectorul 4. Din momentul in care copilul a inceput sa mearga de-a buselea si apoi in picioare, suntem intr-un scandal continuu cu vecinii de la parter, adica de sub noi. Ei sunt in varsta si nu suporta sa auda nici musca dar mai ales mersul baietelului meu si momentele in care se joaca. mentionez ca desi copilul a inceput sa mearga f tarziu si mi-a fost recomandat premergatorul, nu l-am folosit de frica lor. Copilul nu are bicicleta sau alte jucarii similare, se joaca cu lego, masinute, telefoanele de jucarie...etc. La primul pas mai apasat pe care il face, la prima jucarie aruncata, la prima cazatura, in secunda doi incepe sa tipe la noi, sa ne ameninte ca o sa cheme politia, ne dracuie si injura ca la usa cortului. Tipa la mine cd plec la servici de pe geam...sa ne potolim cu bubuiturile. I-am explicat ca este copilul dar degeaba. Acesti vecini ne-au facut viata un chin de zeci de ani, eu, sotul si mama mergem in varfuri prin casa , tot ca sa evitam cearta dar unui copil asa mic nu am ce sa ii explic. Noi nu avem voie sa avem musafiri pt ca daca vorbim un pic mai tare sau sunt oameni neobisnuiti sa calce asa ca noi, imediat coic-coic in teava si urlete de genu "baaa cand va potoliti?". Doamne fereste sa vina cineva in vizita si sa aibe copil . Va rog sa imi spuneti ce pot face? M-as muta cu placere la curte dar nu imi permit momentan .
Nu aveti altceva de facut decat sa ii ignorati.
Buna seara,
am avut si eu o situatie asa acum vreo 2 ani.
M-am mutat si avea pe atunci fiul meu vreo 9 luni. In prima zi, ma trezesc cu vecina de sub mine ca imi bate la usa si incepe cu scandal plus ca m-a acuzat ca de o saptamana mut mobila in casa, ca dansa si nepoata ei au nevoie de liniste si daca nu termin cu galagia data viitoare vine politia, nu ea. M-a lasat masca, mi-am cerut scuze si i-am spus ca nu se va mai repeta si i-am inchis usa in nas. Dupa m-am interesat de ora de liniste si am respectat-o cu sfintenie :).
Toate bune si frumoase pana au inceput sa ii dea dintii si sa planga baiatul intr-o noapte
si vecina de jos mi-a batut in calorifer jumate de noapte si urla ca chema politia daca nu ne culcam, ca unii oameni merg si la munca a doua zi, ce fel de parinti suntem noi de lasam sa planga copilul intruna.etc.
A doua zi, ghici cine veni la usa? Politia!
Acasa era doar bona si copilul. Am avut noroc ca este mai dezghetata fata si nu s-a pierdut.
I-a intrebat ce vor si ia pus sa se legitimeze. Au spus ca au venit pentru ca s-a facut o plangere pentru locatari apartamentului cu privire la tulburarea linistii publice. Au intrebat-o ce anume s-a petrecut intre ora 22 si 6 in apartament de a dus la aceea plangere. Aceasta i-a explicat ca la copil ii da dintii si ca este o perioada mai dificila. Acestia i-au spus sa faca totul posibil sa nu mai faca galagie. Bona i-a intrebat daca exista vreo amenda pentru faptul ca un copil plange, acestia au spus nu si ne-au sfatuit sa evitam pe cat se poate sa nu avem divergente cu doamna de sub noi si ca cei dinaintea noastra s-au mutat datorita doamnei si ca majoritatea celor din bloc au avut probleme cu dansa si s-a ajuns la politie.
Doamna respectiva a primit o amenda frumoasa pentru ca a purtat aiurea pe drum oamenii.
De atunci, e liniste si pace chiar daca baiatul alearga si sare.

Eu va sfatuiesc sa deschideti usa la politie si sa le explicati situatia asa cum e. Si pe domnii, cum spusese si domnul avocat, sa ii ignorati. Respectati ora de liniste si in rest lasati copilul sa fie copil. Incercati sa-i intelegeti si pe dansi si sa ajungeti la un consens. Vin sarbatorile, un cadou schimba multe lucruri.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
Total Contabilitate, Contabil
Multumesc pentru experienta impartasita! Deoarece aveti un copil, stiti ca la 1 an si 3 luni copiii dorm de 2 ori pe zi, cel putin asa doarme bebele meu, deci nu se pune problema de nerespectarea orei de liniste. Problema e ca dumnealor ar dori ca acest copil sa fie cumva suspendat de tavan, sa nu il auda deloc si la nici o ora. Acum 2 zile ne-am intalnit nas in nas pe strada si le-am expicat a mia oara ca problemele au inceput, cu precadere, din momentul in care baiatul merge de-a buselea. Ei sustin sus si tare ca sotul meu danseaza!!! Doamne...am ras cu lacrimi :) " Acele zgomote nu pot fi facute de un copil de un an! ". PUNCT. Deci ce sa mai zic....

fritzman: bineinteles ca respectam ora de liniste dar asta nu inseamna ca nu mai avem voie sa mergem prin casa. Legiuitorul nu a conceput o lista cu DA si NU. Dar e logic ca in orele de liniste (care de fapt cnf legii sunt 22-8 si 13-14) nu repari prin casa, nu bagi aspiratorul sau masina de spalat dc nu e silentioasa, nu faci snitzele...etc. Dar poti trage apa la toaleta....vecinii mei mi-au zis inclusiv ca ma duc des la wc cand eram insarcinata! Intr-adevar ma duceam dar cam asa se manifesta o sarcina spre final, nu ne putem muta prin luna a-8-a la hotel.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
Adriantot, moderator
Doamna, ati studiat problema doar din punctul de vedere a unor prieteni care cel mai probabil incearca sa va sustina moral...cat de cat.
Fiecare om are dreptul la liniste in propria locuinta indiferent ca vecinul are sau nu copii. Dumneavoastra i-ati facut, dumneavoastra sa-i cresteti si tot dumneavoastra sa le suportati tot ceea ce inseamna cresterea acestora (galagie, stricaciuni, etc).
Cum au mentionat si altii inaintea mea: faceti investitia minima pentru a anula propagarea zgomotului in locuita vecinului sau scoateti copilul in parc cat mai des.
Chiar in Marea Britanie exista legi pe baza carora sa fiti sanctionata pentru tulburarea linistii, indiferent de ce v-au spus prietenii.
Acolo, poate, blocurile au fost facute intr-un stil mai modern, izolate fonic.

Problema multor mame este ca ele nu mai vad bine; Au impresia ca sunt primele mame de pe fata pamantului si ca toti ar trebui sa ingenuncheze chiar daca nu sunt vinovati.
Copii pivesc doar familia din care provin, nu si pe vecini.

Ca mi-am exprimat parerea...

Va recomand sa inregistrati discutiile cu vecinii, daca considerati ca sunt exagerate. Daca nu, optati pentru a ii face un tarc de joaca copilului, izolat fonic.
Daca nu vrea sa stea acolo, il educati s-o faca.

Inca ceva: Raspunderea prepusilor; Asta inseamna ca parintii raspund pentru copii lor, din punct de vedere civil.
Faptul ca este copil, copilul dumneavoastra, nu-l scuza in a respecta anumite reguli considerate obligatorii pentru adulti. Insa, nerespectarea lor de catre copil, implica raspunderea civila a parintilor. Un exemplu ar fi respectarea linistii publice !

Educatia face toti banii....care nu-i platiti sub forma de amenzi.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
3UGA, utilizator
3UGA, multumesc pt mesaj. L-am citit cu interes ca venind din partea unui absolvent de drept. Sper din tot sufletul ca sunteti o persoana tanara care nu are inca un copil dar va avea in viitorul apropiat. Vreau sa va las mailul meu si sa imi scrieti peste un timp, sa imi povestiti cum arata tzarcul in care va tineti copilul de 1 an si 3 luni! Nu, eu nu sunt prima mama din lume dar nu sunt nici prima mama din bloc si surpriza....cand am mers cu o sesizare la presedintele blocului mi-a confirmat ca nimeni inainte nu a avut probleme din cauza copiilor, atata timp cat se respecta orele de liniste. Nici unul din vecinii mei nu au izolat planseul iar zgomotele de la mersul unui copil sau de la aruncatul unei jucarii, nu sunt de nesuportat. Totusi, noi cautam o solutie pt a izola placa de beton de jos, cel mai probabil acest lucru il vom putea face la primavara. Vreau totusi sa va dau cateva exemple din "Regulamentul Intern" pe care vecinii de jos ni l-au facut de-a lungul anilor: nu avem voie sa uscam haine pe balcon pt ca le cream umiditate in casa!, au venit la usa cu scandal sa ne potolim cu zgomotele....care zgomote?! cele facute de vecinii de la et 3 cd isi puneau gresie prin casa (mai precis orice se aude, dumnealor sunt siguri 100% ca vine de la noi din apartament), injuraturi repet i-n-j-u-r-a-t-u-r-i ca le darmam tavanul pe ei (deci ne erau adresate expres) atuci cd vecinii de la scara 2, perete comun isi dadeau niste gauri cu bormasina. Precizez ca oamenii chiar au fost fair play si au anuntat ca renoveaza si si-au cerut scuze de la vecini.
Prima intrebare pe care i-o pun mamei cd ajung seara acasa este "ati mai avut probleme azi?" la care ea imi raspunde "nu, l-am tinut mai mult in bratze!". Vi se pare normal ca acesta sa fie pretul platit ca sa fie liniste si pace? Respecarea vecinilor nu inseamana sa luam somnifere si sa dormim toata ziua sau sa stam cu mainile pe piept. De asemenea, eu zic ca nu poti trai intr-un imobil de proasta calitate si sa te astepti la confort de vila fara vecini pe o raza de km.
Ref la inregistrarea acestora, am incercat cu tel mobil dar nu se aude suficient. Ma voi interesa de un alt mijloc. La aceste dovezi voi adauga toate persoanele care au fost la noi in vizita in ultimii 10 ani si au avut parte de acelasi tratament doar pt ca nu "aveau mersul format" si calcau asa mai apasat, ca un om normal si ii voi actiona in instanta.
Deoarece am locuit pentru o vreme in Statele Unite, va contrazic. Acolo blocurile sunt si mai putin izolate decat in Romania, daca mergi pe scara blocului poti asculta lejer cam ce discuta vecinii :) La fel se aude si din casa.
Intr-adevar, educatia face toti banii.....dar de amenzi primite pt ca merge copilul prin casa sau se joaca cu piese lego (exemplul meu concret), de asta nu am auzit.

Sa imi spuneti daca va pot da mailul casa ma anuntati cum e cu tzarcul ?!

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)
Vecini "deranjati" de noi. bună ziua! ne-am mutat de 5 ani intr-un ... gabrielle_24 gabrielle_24 Vecini \"deranjati\" de noi. Bună ziua! Ne-am mutat de 5 ani intr-un apartament achiziționat prin rate. În blocul în care locuim suntem singura familie ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)