avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua. Astazi am fost gasit de controlori fara abonament, pur si simplu l-am uitat acasa... Am primit amenda 50 ron.. Cum pot sa o anulez? Am inteles sa trebuie sa dau RATB-ul in judecata... este adevarat? Ce pasi trebuie sa urmez? Ce sanse am sa castig procesul?

Inca ceva, controloarea a sunat la politie, a zis ca vine un echipaj sa ma legitimeze, iar daca am buletinul la mine amenda este de 500 ron, este adevarat? Orice politist sau jandarm are dreptul sa ma perchezitioneze?
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
ContSters51645, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:31, 25 Decembrie 2009
Am patit-o si eu acum vreo 3 ani. Inca nu se trecuse la card si aveam la mine "colectia" de abonamente de pe o perioada de 2 ani, mai putin cel in curs....schimbasem geanta :D. M-am legitimat si mi-a intocmit PV, apoi m-am prezentat cu o copie de pe buletin, cu Pv si cu o copie de pe abonament, la sediul RATB. Ulterior, am primit la posta citatie pt a ma prezenta in instanta.....si cam atat...s-a jud in lipsa si s-a anulat PV......


"Prin Decizia nr.953 din 19.12.2006, publicata in Monitorul Oficial nr.53 din 23.01.2007, Curtea Constitutionala a constatat ca prevederile art.32 alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor sunt neconstitutionale.

In consecinta, plangerile formulate impotriva proceselor verbale de constatare a contraventiilor intocmite de agentii constatatori R.A.T.B. se vor depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.

Contestaţia se depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia. "

informatie luata de pe site-ul RATB [ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
celina, utilizator
Am depus contestatie la JS1. Se judeca in septembrie. Mersi :)
Buna ziua! Am o mica problema:"> Am luat o amenda in februarie, pentru care am primit proces verbal pe care l-am semnat. Si ma asteptam sa trimita procesul acasa, in alt oras, unde sa plateasca mama 100 ron. Si am tot asteptat...si nu a venit nimic...pana acum cateva zile, cand am primit acasa, o somatie prin care trebuie sa platesc 1000 ron. :-/....intrebarea mea ar fi daca este posibil, sau e o greseala de tipar si daca as putea sa fac o contestatie?
as vrea sa stiu si eu ce lege este aceasta...pt k nu o gasesc !
Buna tuturor,

Am intampinat si eu o problema, am luat o amenda intrucat abonamentul meu nu a fost activat pe card-ul de transport.
Am platit online abonamentul dar sa devina activ trebuia pus in fata unui cititor. Eu nu am facu acest lucru intrucat nu scria in regulile lor ca este obligatorie aceasta etapa. In fapt m-a prins controlorul si am incasat amenda. Am verificat acasa plata online facuta si era ok iar banii mi-au fost trasi din cont dar abonamentul era inactiv deci din punctul de vedere al controlorului nu exista.
Am citanta si extras de cont pentru perioada de abonament.
Cum pot rezolva cel mai usor aceasta situatie?
Din cate am citit trebuie sa fac o contestatie la judecataria in raza careia m-am aflat la momentul amenzii. Ce acte trebuie sa pun la dosar si ce risc daca contestatia mea nu este validata.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Amenda ratb. tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua. Azi am avut ghinionul sa fiu surprins pe linia troleibuz 85 fara bilet, pe distanta de 2 statii, de la M. Bravu la Autogara Obor. Iesisem de la ... (vezi toată discuția)
Control ratb: refuzarea semnarii procesului verbal de contraventie yoyoyo2012 yoyoyo2012 Salutari,se da situatia: Un calator este prins fara abonament de controlori RATB care sunt insotiti de jandarmi,calatorul prezinta buletinul ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)