avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RATB

Buna ziua. Astazi am fost gasit de controlori fara abonament, pur si simplu l-am uitat acasa... Am primit amenda 50 ron.. Cum pot sa o anulez? Am inteles sa trebuie sa dau RATB-ul in judecata... este adevarat? Ce pasi trebuie sa urmez? Ce sanse am sa castig procesul?

Inca ceva, controloarea a sunat la politie, a zis ca vine un echipaj sa ma legitimeze, iar daca am buletinul la mine amenda este de 500 ron, este adevarat? Orice politist sau jandarm are dreptul sa ma perchezitioneze?
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
ContSters51645, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:31, 25 Decembrie 2009
Formulati o contestatie si la conducerea RATB,cum bine ati fost sfatuit de d-ra Andreea Lisievici.Nu aveti nimic de pierdut.Poate ca pana atunci rezolva situatia conducerea RATB si contestatia de la instanta,ramane fara obiect
De fapt aceasta este inca o mostra a abuzurilor savarsite impotriva cetatenilor de persoane lipsite de orice etica care ocupa posturi de controlori in aceasta mult blamata societate.
Am vazut de cateva ori asemenea atitudini si am incercat sa intervin,o data am apelat la un politist din mijlocul de transport care a raspuns sec ca nu este in timpul seviciului,desi o femei in varsta era perchezitionata in geanta de o gasca de "derbedei" de la aceasta societate,iar in alte cazuri au intervenit si unii pasageri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb. tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua. Azi am avut ghinionul sa fiu surprins pe linia troleibuz 85 fara bilet, pe distanta de 2 statii, de la M. Bravu la Autogara Obor. Iesisem de la ... (vezi toată discuția)
Control ratb: refuzarea semnarii procesului verbal de contraventie yoyoyo2012 yoyoyo2012 Salutari,se da situatia: Un calator este prins fara abonament de controlori RATB care sunt insotiti de jandarmi,calatorul prezinta buletinul ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)