avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!
Mama mea a decedat acum un an si tatal meu vrea sa se recasatoreasca.Sunt unicul copil;avem urmatorele bunuri:o afacere,la care am facut succesiunea dupa mama si mi-au revenit 5/8, 2 apartamente pe numele parintilor mei,la care nu am facut succesiunea si niste depozite bancare ale mamei,la care am facut succesiunea si mi-au revenit 3/4(dar inca nu am retras banii).
In cazul in care tatal meu ar deceda,ce drepturi as avea eu,respectiv viitoarea lui sotie,din bunurile actuale?
Ce as putea face(ce ar putea face tatal meu)astfel incat sa imi ramana mie bunurile parintilor mei? Mentionez ca tata are 74 ani,e sanatos,iar viitoarea mea "mama" in jur de 60ani.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:42, 3 Decembrie 2014
Sotia ar mosteni 1/4 din ce are tata la data decesului. Daca va face testament, iar sotia ar cere reductiunea, ar mai mosteni jumatate din patrime, 1/8. Daca nu vreti sa aiba nimic, dezbateti succesiunea dupa mama si apoi tatal va doneaza tot ce are si apoi se poate insura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si drepturi dupa recasatoria unui parinte Iuli12 Iuli12 Buna ziua. Daca se poate, va rog sa ma ajutati cu un raspus pentru urmatorea problema. Parintii mei au cumparat un apartament. Dupa 2 ani, mama mea a decedat ... (vezi toată discuția)
Cota parte din actiuni petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna seara. As dori sa ma ajutati intr-o problema. . Tatal meu a divortat de mama mea, s-a recasatorit dar cu noua sotie nu au avut copii.De curand a decedat ... (vezi toată discuția)
Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia ... filipconstantin filipconstantin Tatal meu casatorit a decedat si am dezbatut mostenirea ( sotia a primit 63% iar eu 37% din singurul bun un apartament) acum singurul frate al tatalui vrea sa ... (vezi toată discuția)