avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerecunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerecunoastere copil

Buna ziua
Am o nelamurire Am avut o relatie de 2 ANI in urma acestei relatii dintr o greseala am ramas insarcinata avand 33 de ani iar el 30 decizia mea a fost sa pastrez acest copil al lui a fost ca vrea avort.Nici in ziua xe azi nu realizeaza ca au trecut cele 9_luni am nascut iar el a ramas blocat la ziua in care s a intamplat.
Bun as fi vrut sa existe o cale amiabila dar la cum se poarta nu exista.
Ce pot face in situatia asta?
Si unde ma incadrez? Atata timp cat fuge de mine? Fara nici o explicatie?
In situatia dvs. va trebui sa formulati o actiune de stabilire a paternitatii in instanta. In cadrul acestei actiuni puteti solicita despagubiri, cat si obligatia tatalui la pensie de intretinere a minorului.
formultsi actiune pentru stabilirea paternitiatii.
Da, actiunea in vederea stabilirii filiaitiei unui copil care a rezultat dintr-o relatie de concubinaj nu este supusa prescriptiei extinctive.

Asadar, actiunea dedusa judecatii poate fi promovata oricand, pentru a fi stabilita paternitatea.

Va fi ordonanta de catre instanta de judecata o expertiza medico-legala.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii 087 087 O sa reusesc sa stabilesc paternitatea copilului desi a implinit 9 ani?am nevoie de sfatul dumneavoastra. Multumesc (vezi toată discuția)
Recunosterea copilului din afara casatoriei de catre tata Teo-Tea Teo-Tea V-as ruga sa-mi spune-ti , ( fiind insarcinata )ce trebuie sa fac pt ca tatal copilui ,sa-l recunoasca ,nefiind casatoriti ( si-a dorit f mult asta ,apoi s-a ... (vezi toată discuția)
Nu am fost recunoscut de tatăl meu la naștere. ce posibilități am acum, după 28 de ani, să cer stabilirea paternității? Alex Neacsu Alex Neacsu Buna ziua ! Mama mea a avut o relație cu un bărbat în urma cu 28 de ani din care a rămas însărcinată cu mine , acest \"bărbat\" nu ma recunoscut la ... (vezi toată discuția)