avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... certificare stagiu de cotizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

certificare stagiu de cotizare

Buna ziua,
Am depus actele pentru somaj si mai am nevoie de stagiul de cotizare .Intrebarea mea este angajatorul are obligatia de a elibera stagiul de cotizare cnf legii sau trebuie sa fac o cerere pentru a mi se elibera stagiul de cotizare? mentionez ca am solicitat eliberarea stagiului de cotizare telefonic si nu prin cerere scrisa.
Astept un raspuns.Va multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
GYANYNA, utilizator
Cel mai recent răspuns: curaj , utilizator 17:52, 6 Decembrie 2010
Angajatorul are obligatia sa va elibereze adeverinta necesara pentr somaj dar este interesul dvs sa o solicitati. Eventual daca nu detine formularul, care este formular tip, il puteti solicita dvs de la somaj si sa il puneti la dispozitia lor.
sa nu confundati - adeverinta satgiu de cotizare pe care o elibereaza angajatorul si
- certifcat stagiu de cotizare eliberata de AJOFM pe baza adeverintei de la angajator
Certificatul stagiu cotizare este necesar doar cand angajatul solicita somaulj in alt judet (unde are domiciliul pe buletin) fata de locul de munca.
Pentru adeverinta stagiu este destul sa solicitati verbal la angajator sa v-o elibereze, daca nu vrea atunci faceti cerere inregistrata pentru a-l forta sa v-o elibereze.
Certificatul stagiu se elibereaza prin depunerea angajatorului a unei copii a adeverintei stagiu de cotizare la AJOFM si a doua zi ar trebui sa-l primiti

Succes
In ce alta situație mai este necesară adeverinta de la angajator cu contributiile la somaj, inafara de dosarul pt somaj? in ace alte situatii mai este solicitat acest document (de exemplu, infiintare pfa, firma, sau asigurare de pensie, etc)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu a platit contributiile la somaj (!?) ionsilviu ionsilviu Buna ziua,am lucrat la o firma din martie 2011 pana in iunie 2012 ,din lipsa de comenzi mi-a desfacut contractul de munca si mi-a dat preaviz.am mers la anjofm ... (vezi toată discuția)
Refuzul fostului angajator de a elibera adeverinta ptr.ajutorul de somaj (dupa 01.03.2002) magda_oancea magda_oancea Buna ziua , Am solicitat de la fostul angajator eliberarea adeverintei pentru somaj dupa perioada 01.03.2002. Sediul central al angajatorului este la ... (vezi toată discuția)
Plata retroctiva a contributiilor la fondul de somaj Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua! Am o societate comerciala care nu si-a achitat contributiile si impozitul de aproximativ 10 luni. Unui salariat plecat cu lichidare la zi de la ... (vezi toată discuția)