avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dubla functie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dubla functie publica

Lucrez in primarie ca functionar public - inspector asistent, dar a aparut un post la Casa de cultura - contabil cred ca tot functie publica . As putea sa ocup acel post . daca da in ce conditii . sau numai daca este post contractual.
Va multumesc
Va rog si baza legala .
Cel mai recent răspuns: dragota , utilizator 10:33, 11 Decembrie 2014
Eu stiu ca in administratie nu se face cumul de functii.
Veti fi in situatie de incompatibilitate.

Art. 94 din Legea 161/2003 :
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.

(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;
.....
In administratie posturile sunt de functie publica fiindca sunt in aparatul de specialitate al primarului iar la Casa de Cultura este personal contractual si probabil este post de contabil sau referent.Ocuparea posturilor contractuale se fac prin concurs in in baza hg 286/2011.
da . si daca particip la concurs si il iau ?????
atunci inseamna ca pot merge in paralel cu ambele ???????


daca este post contractual nu mai este functie publica, nu este asa??????

Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu puteti merge in paralel cu amandoua.Si poate ne spuneti cum puteti sa aveti lucrate cele 16 ore de lucru/zi, daca ocupati 2 posturi se cheama ca ati lucrat 8 ore /zi ca inspector in primarie si alte 8 ore/zi contabil la casa de cultura.Mai ales ca in primarie este programul de la 8 la 16, la casa de cultura este program de la 16 la 24? Acuma si inspector si contabil, ambele in aceeasi institutie eu zic ca e e stres prea mult pe capul dvs. Pe lipsa asta de locuri de munca e bine sa lasati si pe altii sa castige un ban cinstit. Se stie pe sistem cum se dau mai nou concursurile prin primarii, cand sunt scoase la concurs deja sunt cunoscute persoanele care urmeaza a fi angajate. La vremuri noi, tot noi.

Alte discuții în legătură

Exercitare activitate functionar public suspendat elena buta elena buta Buna ziua. m ocupat functia de contabil sef intr-o intitutie publica - primarie. In urma unor conflicte politice, fostul primar l-a reclamat pe actualul, a ... (vezi toată discuția)
Pot sa ocup functia de sef serviciu? nusepoate nusepoate Am functia de Contabil- Primaria comuna- Func.Public Consilier Debutant cu studii S ( Trecerea de la contractual studii M pe functie publica S in august 2010 ... (vezi toată discuția)
Contractual sau functionar balta dumitru balta dumitru Buna ziua! Lucrez de multi ani in administratia publica locala, incadrat ca personal contractual (sofer). Acum imi finalizez studiile superioare (drept ... (vezi toată discuția)