avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Termen prescriere amenzi circulatie la Sectia ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Termen prescriere amenzi circulatie la Sectia Financiara

Am solicitat la Sectia Financiara Sector 5, eliberarea unui Certificat Fiscal, pentru a putea vinde un apartament, ca urmare a decesului sotiei si a succesiunii(am trei fete). Un lucrator, mi-a comunicat ca, am doua amenzi de circulatie neachitate, respectiv din 2006 si 2009. Mentionez ca, am achitat cele doua amenzi, la vremea respectiva si ca, ulterior am primit mai multe instiintari, ultima in urma cu aproximativ 2 ani, am dus si originalele ,,chitantelor C.E.C. si copiile de 3-4 ori(dar continuam sa primesc instiintari), in ultimii 2-3 ani nu am mai primit si am crezut ca, s-a rezolvat.Am cautat acum originalele chitantelor si nu le-am mai gasit. Am solicitat in scris la C.E.C., eliberarea unor duplicate, dar, imi este frica ca, s-a ,,scurs,, mult timp si este posibil, sa nu rezolv nimic. De aceea va rog sa-mi raspundeti la intrebarile, 1. ,,Care este termenul de prescriere a unei amenzi la Sectie Financiara?,,, 2.se aplica prevederile Ord. Guv. nr. 2/2001R, respectiv termenul de prescriere este de 2 ani?
Mai mentionez ca, chitantele nu le-am depus si la Brigada de Politie rutiera, este posibil ca acestia neintrand in posesia chitantelor sa fii trimis din nou la Sectia Financiara ,,copii,, dupa P.V.-uri?
Mai mentionez ca, eliberarea unor duplicat C.E.C., costa 50 lei/buc., cine ma despaguneste de timpul pierdut si de bani(100 lei0?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
doru58, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 15:57, 4 Decembrie 2014
termenul este de 5 ani de la 1 ianuarie urmator datei de la care v-au lasat complet in pace. Daca ultima instintare e de acum 2 ani, nu s-a prescris.
Multumesc pentru raspuns, dar am rugamintea sa specificati si actul normativ cu prevederile in cauza....daca puteti sa ma lamuriti si la celelate trei intrebari, cu multumiri anticipate..
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
doru58, utilizator
Cod procedura fiscala

Art. 91 Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.

Dar orice act de executare (simpla notificare, de ex.) intrerupe prescriptia si incepe alt termen de 5 ani din acel moment.
Multumesc pentru raspuns, am fost la c.e.c., am facut o cerere si am intrat in posesia a unui duplicat(adrese), in care se specifica ca, amenzile au fost achitate in termenul legal, indicandu-se data, suma, seria p.v., etc.Am platit o taxa, ptr. eliberarea acestei adrese in val. de 50 lei.
Dar ramane latura, cel putin morala si de ce nu, cine plateste pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu, cine plateste cei 50 lei, achitati la c.e.c., a timpului piedut si este posibil a penalitatilor pe care le voi suporta datorita faptului ca, nu am avut acest certificat fiscal, in timp util, vina fiind a celui(celei), care nu a operat in calculator faptul ca, am achitat amenzile la timp(cu toate ca, de trei ori am dus copii si originalele dupa chitante, la Sectia Financiara si tot dator am aparut. noroc ca, am gasit chitanta din care rezulta ca, am achitat impozitul auto pe anul 2014, pentru ca, apaream ca nu am achitat. Precizez ca, este vorba de Sectia Financiara Sector 5, din Natiunile unite .
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
doru58, utilizator
Daca aveti timp si chef si nervi si daca credeti ca nu are cu ce sa va persecute pt viitor, puteti face o plangere pt neglijenta in serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de prescriptie a amenzilor contraventionale mioarapetre mioarapetre In 2005 am primit o amenda de circulatie pe care am achitat-o la vremea respectiva dar am pierdut chitanta.La sfarsitul anului 2010 mi-a fost blocat cardul pt ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere amenzi sabrina__cr sabrina__cr Cunostiinta are ameniz d e 300.000 lei ultima primita in 2010 nu are bunuri sau loc dee munca de pe urma caruia sa ii poata f retinuta o anume suma ... (vezi toată discuția)
Prescrierea amenzilor stedan stedan buna ziua . numele meu este stefan si am o intrebare care nu stie nimeni sa ma lamureasca? am amenzi de circulatie din 2004 pana in prezent in val de cca ... (vezi toată discuția)