avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita imobiliara

Buna ziua,
Am luat un credit la banca, am girat cu imobilul iar dupa un an nu am mai reusit sa achitam ratele datorita pierderii locului de munca. Am informat banca, am depus cerere de redresare/amanare a ratelor insa a fost respinsa.Acum am primit o somatie imobiliara pt execuare.
Se mai poate face ceva? Se pot reesalona ratele? Cat dureaza execuatrea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: oanacamelia , utilizator 13:50, 6 Decembrie 2014
In situatia in care instanta a dispus executarea silita nu se poate esalona/reesalona debitul
Durata executari este conditionata de mai multi factori bagajul de activitate al executorului,
interesul acestuia si alti factori independenti de vointa debitorilor
Avand in vedere ca este sfarsit de an,ca in aceasta luna activitatea bej se incheie mai devreme,posibil ca executorul sa dispuna acte si actiuni,eventual sa programeze licitatie la anul urmator
Multumesc pentru raspuns.Azi am luat legatura cu cei din banca, mi s-a propus un angajamet de plata de 400 EUR pe luna. Au voie sa-mi ia mai mult de 1/3 din salariu? Plus un avans de 20% din suma totala, undeva la 2500 EUR.
Multumesc !
Confundati poprirea cu intelegerea amiabila.
daca vreti sa va salvati casa sau puteti plati cat va cer, angajati-va ca platiti. Nu puteti, casa se vinde la mult sub valorea ei pe piata si pt diferenta ramaneti datori- diferenta pt care veti avea poprire de 1/3.
Am înțeles, multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri despre executare silita siva2014 siva2014 Buna ziua, In 2009, tatal meu a luat un credit in valoare de 30 000 EUR de la o banca. A girat cu apartamentul, proprietate comuna cu mama mea (erau ... (vezi toată discuția)
Executare silita vishu vishu Buna ziua, Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu ordin de propire iulya15 iulya15 buna ziua,ieri am primit la posta o instintare de la un executor bancar prin care ma instinta ca banca la care am o datorie de 5000 euro,a facut solicitare de ... (vezi toată discuția)