avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua.

Am suferit un accident rutier pe autostrada, pe viaductul recent dat in folosinta, pe sensul de mers Saliste ,Sibiu - Sebes, Alba. Viteza avuta era de 90 km/h, iar limitatoarele erau de 80 km/h in zona respectiva. Am pierdut controlul pe partea metalica, care asigura jonctiunea intre viaduct si sosea. Nu am franat, ci am pierdut controlul. Starea carosabilului era deplorabila. In sensul ca pe jos era gheata , iar drumul nu a fost tratat cu materiale antiderapante. Era greu sa stai in picioare pe acea portiune. Eu am lovit parapetul autostrazii de unde am fost proiectat intr-un tir.
In acelasi timp, pe aceea portiune au avut loc alte 4 accidente, iar cu 24 de ore inainte au avut loc altele. In timpul acesta de 24 de ore viaductul a fost inchis pentru o perioada scurta.
Politia mi-a intocmit un proces verbal , de unde eu reies vinovat cu neadaptarea vitezei la conditiile de drum, acoperit cu polei.
Conform articolului 123/f din H.G.1391/06 sanctionat de articolul 101/i/9 din O.U.G. 155/02 .
Ei m-au sfatuit sa imi recuperez banii de la agentia nationala de drumuri pentru ca nu au administrat corect portiunea aceea. Deasemenea mi-au spus ca o sa amendeze aceasta agentie.
Intrebarea este; pot sa imi recuperez banii, avand in vedere ca o cauza majora a accidentului, pe langa culpa personala, a fost si proasta intretinere a drumului. Reamintesc ca era gheata (polei cum s-a trecut in procesul verbal).
Daca pot sa imi recuperez banii, va rog sa imi spuneti care este modalitatea.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 18:36, 4 Decembrie 2014
Fara sa investiti instanta de judecata cu o astfel de cerere si in care sa administrati un probatoriu solid in acest sens, nu aveti cum.
Mai intai va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Care considerati ca sunt sansele mele in momentul in care sunt actionati in instanta?
Daca ei au pus limitare la 80 km/h si dvs. (presupun ca ati facut greseala sa recunoasteti ca) ati avut 90 km/h parerea mea este ca daca au un avocat bun (si cel mai probabil au) nu aveti sanse de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tragerea la raspundere a administratorului drumului pentru un accident datorat poleiului adriansp adriansp Buna ziua.Ce demersuri trebuie facute in speranta recuperarii prejudiciului unui accident fara victime cauzat de un drum cu polei/mazga?detin dovada video, nu ... (vezi toată discuția)
Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt șofer profesionist..am avut parte de o intâmplare ... Vasile Suciu Vasile Suciu Bună ziua! Sunt șofer profesionist..Am avut parte de o intâmplare neplăcută in care din fericire am scapat cu viață. Am avut un accident de circulație ... (vezi toată discuția)