avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt șofer profesionist..Am avut parte de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt șofer profesionist..Am avut parte de o intâmplare ...

Bună ziua! Sunt șofer profesionist..Am avut parte de o intâmplare neplăcută in care din fericire am scapat cu viață. Am avut un accident de circulație datorită poleiului de pe drum in urma cu cateva zile, prin care a urmat niste pagume minore ale autocamionului. Intâmplarea a fost ca am gasit niste oameni cu suflet care m-au ajutat la locul respectiv, am scos camionul din șanț, am pus marfa inapoi pe paleți, am livrat-o la destinație si dupa am dus camionu la firma.
Am primit de la poliție doar advertisment si a scris pe proces ca nu am respectat viteza pe timp de polei deși eu aveam doar 50 km/h..
Sefu vrea sa ii platesc pagubele in jur de 3200 euro sau sa lucrez la el timp indelungat pentru a acoperi pagubele deși nu vreau datorita problemelor tehnice si mecanice care le are autocamionul. Eu cred ca nu am nici o vina, deoarece a fost o situație imprevizibila prin care nu am avut de ales, sau ce sa fac in situația respectivă, fiind si incepător..doar o lună de zile am lucrat la domnu.
Intrebarea mea este: Oare cate șanse aș avea de câștig daca va urma drumul instanței?
Să ma feresc și sa ii platesc suma de bani amiabil?
Sau mai exista vreo cale?
Aștept raspunsuri.. Mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:00, 19 Martie 2022
Cpdul rutier mentioneaza - adaptarea vitezei la conditiile de mers pentru drum cu polei. Deci, viteza de numai 50 Km/ ora nu este o justificare legala.
Pentru pabube trebuie intocmit un deviz de lucrari de catre service-ul unde se repara camionul.
Dvs. decideti daca platiti amiabil contravaloarea reparatiilor si parasiti firma sau ramaneti sa lucrati o anume perioada de timp (prin intelegere bilaterala, pe cale amiabila). Nu aveem de unde sa stim ce va decide instanta in privinta sumei care trebuie platita. Se va face o expertiza tehnica in specializarea daune auto.
Nimeni nu va poate spune ce șanse aveti în instanță.

Chisr dacă credeți ca sunteti nevinovat și neadaptarea vitezei este tot o vina a șoferului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tragerea la raspundere a administratorului drumului pentru un accident datorat poleiului adriansp adriansp Buna ziua.Ce demersuri trebuie facute in speranta recuperarii prejudiciului unui accident fara victime cauzat de un drum cu polei/mazga?detin dovada video, nu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier popanistor popanistor Buna ziua. Am suferit un accident rutier pe autostrada, pe viaductul recent dat in folosinta, pe sensul de mers Saliste ,Sibiu - Sebes, Alba. Viteza avuta ... (vezi toată discuția)
Neadaptarea vitezei la conditiile de drum iordache_teodor iordache_teodor Buna seara,poate ma ajuta cineva va rog cu ceva informatii... Joi dimineata ma deplasam pe un drum judetean cu o autoutilitara in spate la alte doua auto. ... (vezi toată discuția)