avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune- unica mostenitoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune- unica mostenitoare

Buna seara.Doresc sa stiu si eu ce pot face in urmatoarea spetza si anume. Mama mea a decedat, sunt unica fica si vreau sa las toate bunurile mamei mele la fica mea, fara a mai face succesiunea pentru mine si apoi sa fac altel de acte ficei mele, ci sa renunt la drepturile mele succesorale pentru fica mea. Daca aveti bunavointa de a-mi raspunde sugerati-mi si calea pe care sa o urmez. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ioananecula , utilizator 19:03, 9 Decembrie 2014
Mai intii trebuie sa intrati in posesia acestor drepturi, si abea apoi puteti sa faceti ce vreti cu acestea.
calea cea mai simpla este aceea de a nu face nimic... daca aveti un singur copil acesta va mosteni toate bunurile dvs, dupa decesul dvs, fiica va putea sa deschida ambele dosare de succesiune (pentru mama dvs si pentru dvs)
nu este unicul copil, eu sunt singura si asi fi vrut sa optez in cedarea drepturilor mele in favoarea ei, se poate asa ceva....si daca da ,cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate cedare mostenire fara succesiune user_andrei user_andrei As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate de cedare, vindere, donatie etc, a unei mosteniri catre fiica mea, fara a mai face succesiunea dupa tata. ... (vezi toată discuția)
Mostenire anonim_afx anonim_afx Buna ziua, In urma cu 3 ani,singurul meu copil in varsta de 20 de ani,la munte,intrun accident cu un atv...dupa 2 luni de coma ne-a parasit. Ca orice ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare cumparare nitucornel nitucornel Buna ziua. As dori sa stiu ce poate fi mai bine facut in cazul in care mama vrea sa treaca casa si terenurile aferente acesteia, fiicei. Mentionez ca mama a ... (vezi toată discuția)