avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul de proprietate

buna ziua
pe timpul lui Ceausescu a murit bunica (ea era proprietare pe casa de la tare)
dupa decesul ei cele 3 fiice nu au facut succesiunea
in prezent , nepotii s-au inteles ca toata averea (casa si pamantul de la tara) sa-i revina unuia dintre ei
acesta a fost la primaria din satul respectiv sa ceara titlul de proprietate (din arhiva comunei) al bunicii , dar cei de la primarie au zis ca nu-l mai au
de unde se poate ridica un astfel de act sau ce pasi trebuiesc urmati ca acel nepot sa devina poprietar cu acte in regula?
mentionez ca pt casa respectiva nici una dintre fiice sau nepoti nu au nici un fel de acte
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 16:06, 4 Decembrie 2014
Titlurile de proprietate au inceput a fi emise dupa aparitia Legii fondului funciar , cunoscuta mai exact ca legea nr. 18/1991.
Dupa cum spuneti, bunica a murit inainte de 1990 , deci nu avea titlu de proprietate.
Mostenitorii bunicii (cele 3 fiice) ar fi trebuit sa depuna la Primarie cerere pentru tilu de proprietate, pe constituire sau reconstituire, dupa caz.
Pentru ca nepotul care administreaza terenurile bunicii (si locuinta) sa intre in posesia lor trebuie, in primul rand, dezbatuta succesiunea bunicilor.
Acel act de care vorbiti, poate fi ridicat doar daca el exista sau a existat.
Mostenitorii pot cere si acum sa li se faca titlu de proprietate .
chitamariana a scris:

... dar cei de la primarie au zis ca nu-l mai au

chiar daca nu e foarte clar, in principiu nepotul ar trebui sa mearga la primarie cu o cerere scrisa pentru ai elibera "titlul" si in 30 de zile ar trebui sa primeasca un raspuns scris!

o alta varianta ar fi sa va adresati la OCPI-ul(oficiul de cadastru si publicitate imobiliara) din judetul unde se afla..."tara" cu o cerere scrisa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare carmen beladona carmen beladona bunicul meu care a decedat avea un pamant. Am facut un extras de cf si este intabulat bunicul meu si acum la oras la cadastru. M-am dus la primaria satului ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)
Reconstituire proprietate mostenitori ionlazar ionlazar parinti mor 88 si 93 - 3 mostenitori unul plecat la oras unul in acelas sat cu propria gospodarie ia geanta cu toate actele (cel cu care nu s-au inteles) ... (vezi toată discuția)