avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... REFUZ PRIMIRE ACTE PENTRU ŞOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

REFUZ PRIMIRE ACTE PENTRU ŞOMAJ

Bună ziua,

Am terminat studiile universitare şi am fost să depun actele pentru şomaj în localitatea unde am domiciuliul flotant (unde am terminat studiile universitare). Aici mi-au spus că nu am dreptul să depun actele deoarece am domiciliul stabil în alt oraş, şi că cei care pot lua şomaj cu viză de flotant sunt doar cei care au fost angajaţi.
Vă rog să-mi spuneţi dacă pot depune actele pentru şomaj în oraşul în care am domiciliul flotant, şi dacă se poate, care este legea care mă poate proteja în cazul în care mi-ar refuza dosarul.

Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Nou , utilizator 12:53, 4 Decembrie 2014
Dosarul de somaj se depune la Agentia locala pentru ocuparea fortei de munca sau a punctului de lucru în raza caruia persoana respectiva îsi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca a avut ultimul loc de munca sau a realizat venituri în acea localitate.
Va multumesc!
Eu am avut ultimul loc de munca in localitatea de resedinta. Inteleg ca pot depune actele de somaj in aceasta localitate, chiar daca acum iau somaj dupa finalizarea unor studii.
Va rog sa-mi spuneti ce lege prevede acest lucru, pentru a nu avea discutii cu personalul ce primeste actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere acte de somaj in orasul de resedinta Marius Nou Marius Nou Am terminat studiile universitare de curand in orasul unde am domiciliul flotant si am fost la agentia pentru somaj pentru a-mi depune actele. In acest oras am ... (vezi toată discuția)
Somaj AnnaM AnnaM Ca o conditie pentru a beneficia de somaj este: - să fii înregistrat la Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă în a cărui rază teritorială îţi ai ... (vezi toată discuția)
Somaj RalucaGeorgiana1995 RalucaGeorgiana1995 tocmai am terminat liceul si vreau sa beneficiez de banii pentru somaj. numai ca exista o mica problema. vreau sa plec sa stau cu bunicii, care se afla in alt ... (vezi toată discuția)