avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Personal contractual administratie publica locala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Personal contractual administratie publica locala

Spuneti-mi se pot negocia unele sume pentru personalul contractual din administratia publica locala?Care este baza legala a salarizarii personalului contractual din administratia publica locala?Avem vreo posibilitate sa beneficiem de tichete de masa prin negocierea contractului colectiv de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 4 Decembrie 2014
Art. 138 din Legea nr.62/2011:
(1) Prin contractele/acordurile colective de munca incheiate in sectorul bugetar nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi in bani si in natura, altele decat cele prevazute de legislatia in vigoare pentru categoria respectiva de personal.

(2) Prin exceptie de la prevederile art. 129 alin. (3) contractele colective de munca in sectorul bugetar se negociaza, in conditiile legii, dupa aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli ale ordonatorilor de credite, in limitele si in conditiile stabilite prin acestea.
(3) Drepturile salariale din sectorul bugetar se stabilesc prin lege in limite precise, care nu pot constitui obiect al negocierilor si nu pot fi modificate prin contracte colective de munca. In cazul in care drepturile salariale sunt stabilite de legi speciale intre limite minime si maxime, drepturile salariale concrete se determina prin negocieri colective, dar numai intre limitele legale.
(4) Clauzele cuprinse in contractele colective de munca incheiate cu incalcarea prevederilor alin. (1)—(3) sunt lovite de nulitate.
(5) Raspunderea pentru incheierea contractelor colective de munca cu nerespectarea prevederilor alin. (1)—(3) revine angajatorului.

Salarizarea este prevazuta in Legea 284/2010 si actele normative anexe.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare acordare salarii compensatorii marinica71 marinica71 la negocierea contractului colectiv de munca salariatii care lucreaza la stat(asistenta sociala)pot solicita introducerea de salarii compensatorii in caz de ... (vezi toată discuția)
Ni se poate deconta transportul la serviciu ? oanaportar oanaportar O institutie publica care realizeaza si venituri proprii poate deconta transportul zilnic al salariatilor de la domiciliu la serviciu si retur ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la sporul de incordare psihica? MARA MALINA MARA MALINA Buna ziua, Sunt incadrata ca asistent principal la DSP, vreau sa stiu daca pot solicita spor de incordare psihica si daca da, in baza carei legi? Mi s-a spus ... (vezi toată discuția)