avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicitare acordare salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicitare acordare salarii compensatorii

la negocierea contractului colectiv de munca salariatii care lucreaza la stat(asistenta sociala)pot solicita introducerea de salarii compensatorii in caz de disponibilizare?putem invoca qrt 64 din codul muncii?multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 12 Septembrie 2017
Se pot introduce , dar mare atentie la Legea 62/2011:
art.138
(1) Prin contractele/acordurile colective de muncă încheiate în sectorul bugetar nu pot fi negociate sau incluse clauze referitoare la drepturi în bani şi în natură, altele decât cele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru categoria respectivă de personal.
(2) Prin excepţie de la prevederile art. 129 alin. (3) contractele colective de muncă în sectorul bugetar se negociază, în condiţiile legii, după aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale ordonatorilor de credite, în limitele şi în condiţiile stabilite prin acestea.
(3) Drepturile salariale din sectorul bugetar se stabilesc prin lege în limite precise, care nu pot constitui obiect al negocierilor şi nu pot fi modificate prin contracte colective de muncă. În cazul în care drepturile salariale sunt stabilite de legi speciale între limite minime şi maxime, drepturile salariale concrete se determină prin negocieri colective, dar numai între limitele legale.
(4) Clauzele cuprinse în contractele colective de muncă încheiate cu încălcarea prevederilor alin. (1)-(3) sunt lovite de nulitate.
(5) Răspunderea pentru încheierea contractelor colective de muncă cu nerespectarea prevederilor alin. (1)-(3) revine angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Personal contractual administratie publica locala otiliaoo otiliaoo Spuneti-mi se pot negocia unele sume pentru personalul contractual din administratia publica locala?Care este baza legala a salarizarii personalului ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la sporul de incordare psihica? MARA MALINA MARA MALINA Buna ziua, Sunt incadrata ca asistent principal la DSP, vreau sa stiu daca pot solicita spor de incordare psihica si daca da, in baza carei legi? Mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Salarizare gabiamancei gabiamancei In unitatea unde lucrez fiind bugetara ,se modifica contractul colectiv de munca, insensul ca se va folosi o noua grila de salarizare conform careia vor avea ... (vezi toată discuția)