Buna ziua. Pt cineva care lucreaza cu un contract de 2 ore/zi si care nu are platit nimic la asigurari pana acum, se pot plati doar asigurarile de sanatate? Nu se pune problema constrangerii firmei sa plateasca aceste dari, doar vreau sa stiu , pt a avea acces la medicul de familie, ce s-ar putea plati?
Nu se pot plati doar asigurarile de sanatate, societatea angajatoare are obligatia sa platesca toate contributiile sociale potrivit legii, inclusiv contributia pentru asigurari de sanatate.De asemenea se vor retine din salariu si contributiile angajatului.Nu conteaza faptul ca aveti contract de munca cu timp partial, daca se plateste CASS-ul sunteti asigurat si beneficiati de servicii medicale.
multumesc pt raspuns
daca este un contract initial, de 8 ore, apoi micsorat programul de lucru la 4 ore, iar in ultimile 3 luni , la 2 ore, se poate plati doar ultima luna?
Trebuie sa precizez ca cass-ul se plateste in functie de salariu nu de norma de munca, iar daca angajatorul nu a platit, veti fi beneficia de asiguarare doar daca veti plati dumneavoastra 5,5% din salariul minim brut pe economie pentru ultimele 3 luni.
Mi-ati fi de mare ajutor daca mi-ati spune suma exacta si unde trebuie sa platesc , daca am domiciliul in sect 3.Imi trebuie vreun document special de undeva ?
Veti plati la ANAF, adeverinta de asigurat care va fi valabila 3 luni o veti primi de la Casa de asigurari de sanatate de domiciliu ,institutie de la care veti primi si informatiile privind suma exacta de plata adaptata situatiei dumneavoastra.Deci prima data mergeti pe la Casa de asigurari de sanatate
Concediu medical
carmenghe
Am un salariat care in luna noiembrie a lucrat 13 zile, 8 zile fiind in concediu medical, cod 01. Din cele 8 zile, 3 zile lucratoare sunt suportate de unitate, ... (vezi toată discuția)