avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... scutire impozit pe casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

scutire impozit pe casa

Mama are handicap de vedere grav si conform legii este scutita de impozitul pe casa.La primarie i-a spus ca este scutita de impozit numai 50% deoarece tatal meu a murit si locuieste singura si ca daca tatal meu traia ar fi fost scutita 100%.Mentionez ca parintii mei sunt proprietarii casei si domiciliul este la aceasta adresa.Este corect ca primaria sa o scuteasca pe mama mea doar jumatate din impozit ? Va rog mult sa-mi raspundeti si daca mama are scutire de impozit in totalitate cum pot sa dovedesc la primarie. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 10:39, 5 Decembrie 2014
dezbateti succesiunea, faceti partaj si cand o fi mama proprietar pe ap, va fi scutita de impozit pe toata casa.
Nu vad cum era scutita daca traia tatal, dar ma rog...
este scutita pe partea dansei de proprietate, in mod normal la financiar sau facut acele cote 50%-50% si este scutita partea dansei de proprietate.
Dupa ce va deveni proprietar 100% va avea scutire 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite mzmz mzmz La inceputul anilor '60, casatorita fiind, mama mea a dobandit o locuinta de serviciu pe care, ulterior, conform inlesnirilor legislative din anii '90, a ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului privind persoanele cu handicap ionelasimion ionelasimion Am un baiat in varsta de 21 de ani cu handicap grav. Acum cateva zile am primit de la primarie o instiintare cum ca am de plata o ramasita de 548 lei si o ... (vezi toată discuția)
scutire impozit pe cladire si calitate de proprietar si/sau mostenitor vpatrana vpatrana Subiect: Scutire impozit pe cladire si calitate de proprietar si/sau mostenitor Sunt persoana cu handicap grad doi. Sunt unicul fiu al tatalui meu. In 1999 ... (vezi toată discuția)