avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare stimulent de insertie

Buna ziua,

Am fost in concediu de crestere ingrijire copil in varsta de pana la 1 an. cand copilul avea 10 luni jumatate mi-am reluat activitatea la locul de munca. La acel moment mi-am facut si dosarul prin care solicitam acordarea stimulentului de insertie pana cand copilul face 2 ani. Mentionez ca tatal nu a efectuat luna sa obligatorie prin lege de crestere a copilului.
Dar daca tatal nu efectueaza luna sa obligatorie de concediu de crestere a copilului, atunci mama are dreptul la doar 11 luni de concediu crestere copil, ceea ce face ca plata stimulentului sa fie conditionata de intoarcerea mamei la lucru inainte de varsta de 11 luni a copilului, ceea ce s-a si intamplat.
In prima faza in 13.11.2014 am primit o decizie de la Agentia Judeteana pentru plati si Inspectie Sociala Brasov prin care mi se aproba acordarea stimulentului, iar la data de 19.11.2014 am mai primit o decizie prin care mi se suspenda plata dreptului pe motiv ca tatal nu a solicitat concediul.
Este corecta aceasta decizie de suspendare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:49, 5 Decembrie 2014
1. Daca tatal copilului indeplinea conditiile dar nu a solicitat cel putin o luna de concediu crestere copil (CCC) atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.

2. In luna rezervata tatalui dvs. nu puteti beneficia nici de indemnizatie pentru CCC nici de stimulentul de insertie.

3. - In situatia dvs. exista si posibiitatea sa primiti stimulentul de insertie incepand cu data reluarii activitatii si pana implinea copilul 1 an si 11 luni.
- Dar AJPIS a ales solutia sa nu va acorde stimulentul de insertie in prima luna ceea ce nu este ilegal (in acesta caz veti primi apoi stimulentul de insertie pana inclusiv in ziua in care copilul imlineste 2 ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie rkinga6 rkinga6 Buna ziua, Din diverse parti am auzit ca pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma reintorc la munca inainte de a implini copilul 11 luni, ... (vezi toată discuția)
Suspendarea si reluarea stimulentului de insertie d_andreeea2002 d_andreeea2002 Buna ziua, Am marea rugamintea de a ma lamuri intr-o problema privind acordarea stimulentului de insertie. Astazi am primit decizia privind stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil Bianca_Szel Bianca_Szel Am si eu o nelamurire. Am nascut pe 6 septembrie 2012 si am optat pentru CCC pe 1 an. Caracterul job-ului nu-i permite sotului sa efectueze acel CCC de o ... (vezi toată discuția)