avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani

daca nu sunt casatoriti, tatal si-a recunoscut copilul poate sa intre in crestere copil pana la 2 ani?
ce acte trebuie?
va rog informatii!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 3 Iunie 2009
1. Daca este trecut pe certificatul de nastere ca fiind tatal copilului, DA!
2. Aceleasi conditii si acte ca si pentru mama.
3. Cititi pe acest forum, este un topic deschis numai pentru CCC, si vedeti ce s-a scris.
MULTUMESC F MULT!
Cum intru pe topic CCC?
1. Subiectul se numeste "indemnizatie crestere copil" si il gasiti aici unde sunteti acum, la pagina 3.
2. Puteti consulta si urmatoarele acte normative:
- OUG 148/2005 - in M.O. 1008/2005;
- Norma metodologica din 09.08.2006, de aplicare a OUG 148/2005 - in M.O. 704/2006;
- Legea 7/2007 de aprobare si modificare a OUG 148/2005 - in M.O. 33/2007.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua,
nu am gasit un raspuns la intrebarea urmatoare si imi cer scuze daca totusi exista:
Daca o persoana are mai multe contracte si unul dintre ele nu are 12 luni vechime inainte de nasterea copilului, va fi luat in calculul indemnizatiei de crestere copil?

1. Important este ca il are pe acela cu vechime de 12 luni.
2. Sumele incasate pentru cel de al doilea CIM se adauga si ele la venituri impozabile.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil fechita fechita buna ziua...va rog sa ma ajutati pentru a intelege cateva nelamuriri 1.anterior nasterii copilulu am fost 6 luni in Cic cu alt copil si 6 luni servici ...cum ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Lupu Gabriela Lupu Gabriela Din 15.08.2006-15.08.2008 am fost angajata pe perioada determinata . Contabila a intarziat cu actele pentru somaj astfel incat in perioada 15.08.2008 - ... (vezi toată discuția)