avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale RETRAGERE ASOCIAT PRIN JUDECATA DIN SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

RETRAGERE ASOCIAT PRIN JUDECATA DIN SRL

Buna seara ! Doresc va rog frumos o lamurire asupra unei probleme juridice. Tatal meu a fost asociat intr-o firma ( SRL ). A decedat in 2005. Dupa deces am fost nevoit sa ma judec cu asociata ca sa pot intra in locul lui conform actelor inregistrate la registrul comertului. Am castigat procesul si am intrat in societate. Deoarece nu era nici o posibilitate sa ma inteleg cu asociata, am hotarat sa ma retrag. S-a facut expertiza iar domnul avocat al asociatei mele a cerut sa se scada o suma de bani mentionand ca tatal meu nu a fost membru fondator. Mie nu mi se pare corect deoarece tatal meu a intrat in societate cu drepturi depline. In baza carei legi a putut sa afirme acest lucru domnul avocat al partii adverse ? Vi se pare normal ? Astept pareri va rog frumos. Cu respect !
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:13, 5 Decembrie 2014
Din titlul inteleg ca retragerea se face tot prin procedura jurisdictionala.
In acest caz se va face aplicarea art.226 din Legea nr.31/1990:

(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal. Costurile de evaluare vor fi suportate de societate.

Nu exista nici o prevedere legala care sa acopere afirmatia avocatului partii adverse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat s.r.l EDUARDM EDUARDM Buna seara ! Doresc va rog frumos o lamurire asupra unei probleme juridice. Tatal meu a fost asociat intr-o firma ( SRL ). A decedat in 2005. Dupa deces am ... (vezi toată discuția)
Cum pot iesi dintr-un srl cu actionariat 50% la 50%? ContSters277603 ContSters277603 Suntem 2 asociati iar relatiile sunt tensionate.Firma este infiintata de 12 ani si are ca domeniu de activ.constructii si exploatare materiale de ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)