avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data de trecere de la pensie de invaliditate la pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data de trecere de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta

Buna ziua!


Tatal meu este in pesie de invaliditate si azi a fost la revizuirea anuala. Dna doctor l-a trimis la casa de pensii pt a vedea daca nu poate intra in pensie pentru limita de varsta. La casa de pensii i s-a raspuns ca da, indeplineste conditiile si a primit un nr de dosar cu data de azi. Se pare ca el s-ar fi putut pensiona de limita de varsta inca din septembrie. Intrebarea mea este pensia pentru limita de varsta va intra de azi sau din data in care va primi decizia casei de pensii?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:33, 4 Decembrie 2014
Legea 263/2010


ART. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.

Tinand cont de aceasta prevedere legala-incepand cu septembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta mihaibatranu mihaibatranu Buna ziua. As dori sa stiu cum trebuie sa procedeze o persoana care indeplineste conditiile pentru pensionare la limita de varsta, dar este pensionat medical ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate simion_c2008 simion_c2008 am 60 ani si sunt pensionat din iunie 2010, incadrat in gr ll de invaliditate; am inteles ca dupa 1 an se recalculeaza automat pensia; acum suntem in ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia de invaliditate la cea de limita de varsta Neamtu2ooo Neamtu2ooo Care ar fi formula de cerere pentru trecerea de la pensia de invaliditate la cea de limita de varsta. (vezi toată discuția)