avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Depunere dosar indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Depunere dosar indemnizatie CCC

Buna seara,

Doresc sa stiu cand pot depune dosarul pentru indemnizatie CCC, si ce data trebuie sa trec pe cererea de suspendare a CI depusa la angajator,pentru ca am citit 2 variante.Una este dupa indeplinirea celor 126 de zile ,cealalta imediat dupa nastere dar cu indeplinirea celor 42 de zile obligatorii.Am nascut in data de 28 noiembrie 2014 si doresc sa depun dosarul astfel incat sa beneficiez mai repede de indemnizatie.Cum ma sfatuiti sa procedez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 5 Decembrie 2014
art.15 din OUG 111/2010
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;

b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;

c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;

d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)–c).

Prin urmare:
- avand in vedere ca legea obliga mamelela efectuarea celor 42 de zile de concediu postnatal, in conditiile in care indeplinesc conditiile legii pentru acordarea concediului de maternitate, dosarul se poate depune incepand cu cea de-a 43 zi de la data nasterii copilului.

- in conditiile in care nu sunt indeplinite conditiile legii pentru acordarea concediului de maternitate, dosarul se poate depune incepand cu cea de-a doua zi de la data nasterii copilului.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Daca doriti sa solicitati indemnizatie pentru CCC incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului atunci trebuie sa aveti concediu de maetrnitate numai pana implineste copilul 42 de zile.

2. Nu puteti primi, in acelasi timp, si indemnziatie pentru CCC si indemnizatie pentru concediul de maternitate.
Multumesc!

:slap:In cererea pentru suspendarea CIM pe care o depun la firma ,trebuie sa trec incepand cu data de 9 Ianuarie 2015 (am nascut pe 28 Noiembrie si ar fi 42+1 zile din ziua nasterii) pana la data de 28 noiembrie 2016? Stiu ca firma trebuie sa imi elibereze mai multe acte,adeverinta,decizie, prin urmare mai trebuie sa fac vre-o cerere si pentru acestea? Sau contabila mi le elibereaza pe toate, odata ce am facut deja cererea de suspendare a CIM?
Doresc sa fac dosarul cat mai repede ,tinand cont ca urmeaza o vacanta prelungita la firma.Firma are sediul in jud Ilfov Bragadiru si activitatea am desfasurat-o tot acolo,mai trebuie sa obtin vre-un act?

Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
angelica82, utilizator
:) Stiu ca nu pot primi simultan aceste indemnizatii.Sunt in relatii mai putin bune cu angajatorul si doresc sa depun cat mai repede dosarul pentru a putea beneficia de acea indemnizatie,intrucat acesta refuza sa imi plateasca CM si ...
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
angelica82, utilizator
1. Lista cu actele necesare o procurati de la Primarie.

2. Angajatorul trebuie sa va elibereze decizia de suspendare a CIM si Adeverinta tip (Anexa nr. 2) cu veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

Alte discuții în legătură

Nelamuriri trecere ccc1 - ccc2 agata61 agata61 Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: sunt in CCC1 pana in data de 29.09.2012 inclusiv. Firma la care sunt angajata este in insolventa (sincer nu stiu daca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc andrrrea andrrrea Buna ziua, am si eu o problema legata de CCC Am nascut pe 26 iunie 2012. Am mers la primarie sa vad cand trebuie sa depun dosarul pt indemniztie si mi s-a ... (vezi toată discuția)