avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Act vanzare apartament nou fara utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Act vanzare apartament nou fara utilitati

Buna ziua!
Am incheiat un atecontract pentru un apartament in constructie, in care n-am inclus nicioclauza. Am achiatat 85% din imobil, astfel avand o reducere substantiala. Dezvoltatotul prevede in documente ca vom incheia actul de vanzare in luna octombrie. Sigur, nu s-a respectat termenul! Apartamentul in acest moment este gata, dar utilitatile nu. Dezvoltatorul doreste sa facem actul de vanzare, dar nu am utilitatile, in acelasi timp se angajeaza sa mi le ofere de pe santier. Care este procedura?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 08:56, 5 Decembrie 2014
Presupun ca va referiti la curent electic, gaze si apa. Trebuie sa incheiati un act aditional in care sa se stipuleze precis termenele la care dvs. puteti sa incheiati contractul direct cu furnizorul si ca pretul utilitatilor va fi acela al furnizorului. Exista situatii prin unele cartire din Bucuresti in care proprietarii locuintelor au fost obligati sa se adreseze justitiei pentru a-l obliga pe dezvoltator sa permita incheierea contractelor cu fornizorii deoarece le factura curentul electic, spre exemplu, la un pret majorat fata de acela al furnizorului.
Cel mai probabil dezvoltatorul imobiliar nu are bransamentele realizate. Nu acceptati semnarea contractului fara a avea certitudinea ca blocul este bransat la curent,apa,canal.
Bransamentul de santier este temporar si nu poate asigura necesarul unui bloc.Atenti: costul bransamentelor este foarte mare ! Dupa ce deveniti proprietarul aparatmentului ,problema utilitatilor devine exclusiv a Dvs (daca nu aveti alte clauze in contract)
Dezvoltatorul doreste sa facem actul de vanzare, dar nu am utilitatile, in acelasi timp se angajeaza sa mi le ofere de pe santier.

Dezvoltatorul are contracte de utilitati la alt pret fata de un utilizator casnic, cred ca cel mai bine ar fi sa asteptati pana se pot face contracte pe asociatie, sau in contract sa stipulati ca achitati pretul de consumator casnic si numai ce consumati efectiv, nu pausal ca sa va bage cat doreste el.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
ContSters241232, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz dezvoltator? stef23426 stef23426 Am incheiat un atecontract cu un dezvoltator se apropie termenul de predare al apartamentului, dar acesta nu este bransat la curent electric. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari nu incude apanova in intretinere. ce e de facut lildudeworm lildudeworm Buna ziua, De doi ani si jumatate locuiesc intr-un apartament dintr-un bloc nou construit. Toate bune si frumoase, doar ca eu de doi ani si jumatate ... (vezi toată discuția)
Consum pausal impus de furnizor la bloc fără apometru general justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc a avut contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Canal Ilfov). Furnizorul X care era și dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)