un creditor a cerut deschiderea procedurii insolventei pt o datorie din toamna pe care nu am reusit sa o platesc. Totusi am platit 1/3 din suma cu o zi inainte de a-mi fi comunicata cererea de faliment,(restul de plata coborand sub pragul de 100 de mil.) si intentionez sa platesc si restul pana la termenul comunicat
cum evit deschiderea procedurii totusi ?
Pe art.33 din L85 ar trebui sa formulez o contestatie sau intampinare? e obligatoriu sa ma prezint sau e suficient sa depun dovada platii si contestatia ?
Faceti contestatie si o depuneti in termenul prevazut de lege, alaturi de dovada platii si a incadrarii sub pragul financiar cerut de lege si dovediti ca nu sunteti in stare de insolventa si nici in pericol de a fi delarat insolvent prea curand.
Apelati la un jurist sa va reprezinte in instanta.
Intre timp am platit intreaga suma si mi s-a promis ca vor renunta la cerere.
Vreau totusi sa depun aceasta contestatie si deci sa cer respingerea ca neintemeiata a cererii ,asta ca sa fiu in termenul de 10 zile.
1.E de folos sa anexez balante si extrasuri de cont pe langa dovada achitarii integrale?(eventual certificat fiscal0 ca sa fac dovada solvabilitatii?
2. In privinta creantei am avut dispute privind pretul ... ma poate ajuta corespondenta cu ei sa dovedesc ca intarzierea platii s-a datorat ac.fapt,adica diusputelor ? ... a f vorba de o comanda fara contract ,facturata peste pretul initial acceptat de noi dar acceptata apoi de noi e adevarat
3. Se timbreaza contestatia ?(am citit undeva pe forum )?
Intrucat trebuie sa ma descurc singur v-as fi recunoscaor pt ajutor.
Multumesc