avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contestatie cerere insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contestatie cerere insolventa

un creditor a cerut deschiderea procedurii insolventei pt o datorie din toamna pe care nu am reusit sa o platesc. Totusi am platit 1/3 din suma cu o zi inainte de a-mi fi comunicata cererea de faliment,(restul de plata coborand sub pragul de 100 de mil.) si intentionez sa platesc si restul pana la termenul comunicat
cum evit deschiderea procedurii totusi ?
Pe art.33 din L85 ar trebui sa formulez o contestatie sau intampinare? e obligatoriu sa ma prezint sau e suficient sa depun dovada platii si contestatia ?
Cel mai recent răspuns: ContSters56278 , utilizator 15:19, 3 Iunie 2009
La toate cele 3 intrebari raspunsul este DA. Taxa judiciara de timbru este, din cate cunosc, 39 lei.
Taxa judiciara de timbru de 39 Lei se plateste de cel care promoveaza actiunea.
In ceea ce va priveste pe dumneavoastra, trebuie sa depuneti un inscris ( puteti sa il numiti atat contestatie cat si intampinare ) prin care aratati ca suma in cauza a fost achitata. La acest inscris veti anexa toate probele pe care le aveti in vedere si care considerati ca va pot ajuta. In mod normal, in conditiile in care puteti face dovada ca litigiul a fost incheiat si ca debitul a fost acoperit, nu ar trebui sa aveti mari probleme sa convingeti instanta sa respinga cererea de deschidere a procedurii insolventei.
Va doresc succes.
multumesc tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa - solutii inlineasofa inlineasofa O societatea X a primit in data de 02.05.2012, din partea Administratia Financiara, cerere de deschidere a procedurii insolventei pe suma datorata de 300.000 ... (vezi toată discuția)
Contestatie insolventa. Imparatul Imparatul Am primit o citatie pentru insolventa. Firmea mea are datorii la stat de vreo 48.000 ron. Mi s-a atasat de la Tribunal si un raspuns prin care pot face ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa sutachval sutachval La 18 mai 2009 fost deschisa procedura insolventie fata de o firma la care am de incasat ceva creante.Procedura nu a fost deschisa de debitor ci de unul din ... (vezi toată discuția)