avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare unilaterala Cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare unilaterala Cim

Buna seara,

Sunt manager magazin intr-o companie multinationala. Ma aflu in concediu de 1 saptamana si am fost anuntata ca mi s-a modificat CIM, urmare a hotaririi Conducerii Companiei, prin intocmire de act aditional cu diminuarea salariului cu 30 % si modificarea functiei detinuta pina la intrarea in concediu. Precizez ca postul nu a fost desfiintat, nu am fost cercetata disciplinar.
Urmeaza ca Luni sa imi fie adus actul aditional pe care nu am de gand sa il semnez sau in cel mai bun caz sa il semnez cu obiectiuni, fiind incalcata Legislatia in vigoare.
Ce ma sfatuiti? sa semnez cu obiectiuni actul aditional sau sa nu il semnez deloc, nefiind de acord cu modificarea propusa de firma?:justcuz:.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:47, 6 Decembrie 2014
adema1980 a scris:

....
Din pacate ei au voie sa dispuna diminuarea salariului si au voie sa va mute pe o alta functie daca se considera ca aveti pregatirea necesara. Asa cum nici detasarea nu poate fi contestata de angajat, nici mutarea pe o alta functie nu poate fi contestata.
Daca nu semnati, vi se va face comunicare prin posta si totuna e. Refuzul d-voastra de a lucra pe noul post va fi considerata abatere disciplinara si atunci vor avea motiv de concediere.
..........

Poate ne dati si noua textele legale pe care va sprijiniti aceste afirmatii contrare legislatiei ?

p.s.
Stimate domn/doamna

Chiar daca este un Forum in care ne dam toti cu parerea, scopul acestui Forum este sa le oferim celor care ne solicita sprijinul informatii cat mai exacte si bazate pe argumente legale si nu sa-i inducem in eroare prezentand alegatiuni fara vreo sustinere legala.
In acest caz, postarea unor mesaje care nu au nicio legatura cu subiectul acestui Forum sau care prezinta informatii contrare legii pot fi sterse de catre moderatorii sectiunii respective sau de catre administratori.

O alta intrebare, daca se mai poate:

-- nu voi semna actul aditional, dar Inspectorul resurse umane de Zona insista sa ma prezint la un alt magazin, pe o functie inferioara celei stabilite prin CIM, motivand ca asa a hotarit Conducerea firmei.

A ma prezenta si lucra pe o functie inferioara si salar diminuat, fara semnarea vreunui act aditional de modificare a CIM, reprezinta un acord tacit al subsemnatei ca as fi de acord cu modificarile intervenite?,
Nu exista acord tacit in cazul modificarii unui act bilateral cum este c.i.m.

Explicati IRU ca trebuie sa va continuati activitatea pe aceeasi functie si nu pe una inferioara, intrucat nu ati semnat niciun act aditional referitor la modificarea functiei.
In caz contrar, puteti promova o actiune in instanta si/sau sa sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradarea din functie zeicu zeicu V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in luarea deciziilor cu privire la locul de munca. In acest moment ocup pozitia de project manager intr-o companie de 1 an ... (vezi toată discuția)
Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca in detrimentul angajatului noiklosa noiklosa Buna din nou :-) M-am gandit sa impart pe subiecte diferite intrebarile mele, ca sa fie mai usor de urmarit si pentru altii care ar putea avea interese ... (vezi toată discuția)