avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare in Italia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare in Italia

Acum cateva zile am avut un accident de masina in Italia. Accidentul s-a soldat doar cu daune materiale din fericire. Nu stiu care sunt exact procedurile in cazul unui accident pentru recuperarea daunelor.

La fata locului s-a intocmit o fisa "Constatatione amichevole di incidente" in care s-au relatat cele intamplate.

Eu ma aflam in depasire cand m-am trezit cu o lovitura puternica in partea din dreapta a masinii (aripa fata-portiera fata, in dreptul stalpului A). Masina care m-a lovit nu a avut semnalizarea aprinsa nici nu a "schitat vre-un gest" ca ar vrea sa intre pe partea stanga (loc unde se afla o parcare).

Drumul era marcat cu linie discontinua motiv pentru care eu cred ca cel ce m-a lovit e vinovat.

La masina mea daunele sunt destul de insemnate - aripa, portiere pe paertea dreapta iar stalpul A (cel din dreptul parbrizului) e indoit.

Carabinierii au fost prezenti dar nu au dat decat un ajutor la completarea acestei constatari mentionate mai sus.

Am primit copie dupa certificatul de imatriculare a masinii care m-a lovit, copie dupa asigurarea lui si 2 copii cu constatarea mentionata de ei.

Din cate am inteles de la carabinieri ei nu fac procese verbale pentru un astfel de accident si ca aceste acte sunt deajuns. Mi-a mai spus ca decizia pentru vina se ia de catre firmele de asigurari in urma analizei constatarii noastre (mi se pare ciudat).

Are cineva cunostinta care ar fi pasii de urmat?

Orice sfat imi este util va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Crissy_ro , utilizator 09:38, 17 Iunie 2009
gunnar a scris:

Va recomand sa intrebati si pe site-ul www.romania-italia.info pe care intra romani care locuiesc in italia. Cred ca v-ar putea ajuta cu niste sfaturi mai punctuale.

:thumbup: asa este. garantez pentru acest forum....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto - italia Rolphy Rolphy buna ziua,vreau sa ma ajutati intr-o problema aparuta aseara, un amic a patit un accident pe teritoriul italiei si vreau sa stiu daca el va fi scos sau nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Mesaj dublat. nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)