Acum cateva zile am avut un accident de masina in Italia. Accidentul s-a soldat doar cu daune materiale din fericire. Nu stiu care sunt exact procedurile in cazul unui accident pentru recuperarea daunelor.
La fata locului s-a intocmit o fisa "Constatatione amichevole di incidente" in care s-au relatat cele intamplate.
Eu ma aflam in depasire cand m-am trezit cu o lovitura puternica in partea din dreapta a masinii (aripa fata-portiera fata, in dreptul stalpului A). Masina care m-a lovit nu a avut semnalizarea aprinsa nici nu a "schitat vre-un gest" ca ar vrea sa intre pe partea stanga (loc unde se afla o parcare).
Drumul era marcat cu linie discontinua motiv pentru care eu cred ca cel ce m-a lovit e vinovat.
La masina mea daunele sunt destul de insemnate - aripa, portiere pe paertea dreapta iar stalpul A (cel din dreptul parbrizului) e indoit.
Carabinierii au fost prezenti dar nu au dat decat un ajutor la completarea acestei constatari mentionate mai sus.
Am primit copie dupa certificatul de imatriculare a masinii care m-a lovit, copie dupa asigurarea lui si 2 copii cu constatarea mentionata de ei.
Din cate am inteles de la carabinieri ei nu fac procese verbale pentru un astfel de accident si ca aceste acte sunt deajuns. Mi-a mai spus ca decizia pentru vina se ia de catre firmele de asigurari in urma analizei constatarii noastre (mi se pare ciudat).
Va recomand sa intrebati si pe site-ul www.romania-italia.info pe care intra romani care locuiesc in italia. Cred ca v-ar putea ajuta cu niste sfaturi mai punctuale.
:thumbup: asa este. garantez pentru acest forum....:)
Mesaj dublat.
nykaelx
Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean
Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)