avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurarea obligatorie a imobilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurarea obligatorie a imobilului

Buna ziua
Va rog să-mi raspundeti la o întrebare legata de asigurarea obligatorie a imobilului in care locuiesc.Aceasta casa mi-a rămas mie in urma decesului părinților mei.Ei au construit-o in 1960 intr-o zona a orașului care figura ca teren extravvolan si,de aceea cat au trăit,desi ei au construit-o n-au putut s-o intabuleze si astfel sa devina proprietari de drept pe casa pe care,ei,au construit-o.Ca urmare ,nici eu,ca mostenitor,nu sunt proprietar pe aceasta casa.Întrebarea mea este:Conform legii sunt obligat sa plătesc asigurarea obligatorie de 20 de euro pe an din moment ce,in caz de dezastru,eu nu am posibilitatea sa întocmesc un dosar pentru despagubire,dat fiind statutul acestui imobil?
Va mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie pentru locuinte sorin cercel sorin cercel Legea nr 260/2008 poate fi calificata : -ca o lege discriminatorie (deoarece nu se tine cont de valoarea locuintei ,fiind egala pentru toti) -un abuz ... (vezi toată discuția)
Succesiune miki70_is miki70_is In urma decesului parintilor nostri,a ramas ca mostenire un imobil,mai exact o casa.Intrebarea este daca eu si fratele(mostenitori) meu putem sa procedam la ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinte BogdanGradinaru BogdanGradinaru Am o camera de camin cu o suprafata totala de 11 mp la ultimul etaj (etajul 4) intr-un bloc din beton in Craiova. Valoarea acestei locuinte este de maxim ... (vezi toată discuția)