avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce contract sa fac cu sotia(detinatorul contractului ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce contract sa fac cu sotia(detinatorul contractului de inchiriere locuinta) pentru sediul pfa?

Pe numele sotiei este contractul de inchiriere a locintei in care locuim.
Aici doresc sa am sediul PFA: programare ( cod CAEN 6201)

Aici sint o caruta de nume de contracte care poate e buna una, am cautat la ORC ce se aceapta. Va rog sa ma sfatuiti una:

" contract de vânzare-cumpărare,
contract de donaţie în formă autentică,
certificat de moştenitor,
act notarial de ieşire din indiviziune sau de delimitare a proprietăţii,
hotărâre judecătorească definitivă privind proprietatea sau folosinţa/uzufructul,
hotărârea judecătorească definitivă de ieşire din indiviziune,
proces verbal de recepţie a construcţiei,
act de adjudecare a imobilului vândut în cadrul executării silite,
contract de schimb,
contract de închiriere (înregistrat la Administraţia Finanţelor Publice, în cazul proprietarului/locatorului persoană fizică),
contract de subînchiriere,
contract de concesiune,
contract de leasing imobiliar,
contract de comodat,
contract de uz,
contract de uzufruct,
certificat de rol fiscal/rol agricol în termen de valabilitate sau orice alt act juridic care conferă dreptul de folosinţă, la alegerea solicitantului."

Contract subinchiriat, uz, comodat, concesiune .. nu stiu ce inseamna si mai ales care o fi direrenta. Dar nu ala e cel mai important ci:

PFA-ul doresc sa folosesc apoi in sistem real.
Daca fac un contract de inchiriere pe o parte a locuintei, atunci pot sa scad din cheltuieli, dar sotia trebuie sa inregistreze profitul si sa plateasca ea ptr suma la care a inchiriat, asa ca nu am rezolvat nimic.

Nu doresc nici sa fie illegal, si nu caut sa umflu cheltuieliile aiurea, dar sint anumite cheltuieli pe care chiar eu le produc: consum curent, apa, consum gaz, internet, ect.

Pot sa fac cumva un "contract de X" cu ea, din care rezulta ca: ea imi da sa folosesc spatiul ptr sediul de PFA cu 0 lei ( deci ea nu trebuie sa mearga la finante, ca nu are venit) dar cu conditia ca eu le platesc toate facturile integral ptr apartament, cu suma maxima Y. - Si trec acolo: apa, gaz, internet, curent, plata la asociatia locatari, ect .
E vreo 300-400 de ron, nu cred ca e 600 in total oricum trec o valoare maxima de 1000 ron de exemplu - daca e mai mult de atit atunci nu bag la PFA cheltuieli.

Mi se pare real aceasta suma, avind in vedere ca locuinta e inchiriata cu un preti + facturile aferente: total cam 300-350 euro?

Daca inchiriez o parte a locuintei, de exemplu cu 100 euro, atunci nu stiu cum sa adaug cheltuieliile de curent de exemplu, Internet, pe care o flosesc in scopul activitatii PFA

Momentan nu doresc numai ptr asta sa inchiriez un alt apartament.

--------------------
Intrebarea nr 2:
Pot sa declar la ORC ca acolo desfasor si activitatea (de programare) sau trebuie sa declar ca activitatea e la sediul clientilor?

Nu doresc sa vina cineva in control si sa-mi zica ca am nevoie de un plan de evacuare pus pe perete - chiar pe linga poza noasta comuna cu sotia-, lipit conectoarele cu inscriptia de 230V, Stingatorul cu praf s-a expirat si dute acum cumpara altul, samd
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
matheszabi, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:11, 6 Decembrie 2014
contract de comodat.
APET_R a scris:

contract de comodat.


Multumesc.

Iar punct de lucru pot sa declar acolo ptr 6201 fara sa pun plan de evacuare, lipic peste lipici, stingatoare?
contract de comodat,acolo puneti sediul social al firmei,...daca aveti deja unul, faceti obligatoriu punct de lucru.
Poate ar trebui vazut si in contractul de inchiriere ce drepturi si obligatii are sotia dvs, poate prin contract ii e interzis sa subinchirieze sau sa dea spre folosinta gratuit unor terti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru Arabellla Arabellla Se poate deschide punct de lucru in baza unui drept de folosinta dobandit in temeiul unui contract de prestari servicii (amestec intre prestari servicii si ... (vezi toată discuția)
Info deschidere pfa razvanick razvanick Buna ziua, Poate sa ma informeze cineva cu privire la deschiderea unui PFA pentru un prieten cu sediul social in locuinta mea, as avea urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Comodatul, pfa-ul si ipoteca vlucian vlucian Doresc sa-mi infiintez un pfa, ca sediu am ales apartamentul proprietate personala achizitionat prin credit ipotecar - domiciliul e in apart sotiei. Am acordul ... (vezi toată discuția)