avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie din cadrul Primariei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie din cadrul Primariei

Sunt intr-o situatie confuza in acest moment, am primit o oferta de munca mult mai buna ca cea din cadrul primariei, de inspector asistent (cu remuneratie de 670 lei pe luna), o oferta dubla ca salarizare cel putin, insa eu urma sa sustin examenul de promovare la Inspector Principal pe data de 17 decembrie, iar eu vreau sa-mi dau demisia pe data de 8 decembrie, voi intampina probleme din cauza acestui concurs de promovare? sau imi pot da demisia fara nici o problema? doar sa astept cele 15 zile prevazute in regulamentul de ordine si functionare al serviciului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 6 Decembrie 2014
Puteti sa va dati demisia oricand. Din moment ce salarizarea dintr-o unitate nu este legata de cea din cealalta unitate nu vad niciun impediment. Daca ati fi plecat prin transfer era bine sa asteptati sa luati marirea de salariu in urma romovarii dar asa nu va ajuta cu nimic. Plecati ca asistent si va incadrati pe postul dorit.
1. Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor. Situate in care nu se acorda preaviz.

2. Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

3. Transferul este aplicabil numai in cazul functionarilor publici, nu si in cel al personalului contractual.
Multumesc de raspunsuri! Termenul de preaviz este de 15 zile? Nu voi pleca prin transfer pentru ca nu ma ajuta cu nimic, merg in sistemul privat.Imi era doar teama ca nu voi putea demisiona avand de sustinut concursul de promovare stabilit deja.
Demisa se poate da oricand si nu poate fi conditionata de vreun aspect anume.

Art. 81 C.mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent: desfacerea unui nou contract de munca cmf139 cmf139 Buna ziua, Am o intrebare, va rog mult daca ati putea sa ma ajutati cu un raspuns concis. Incepand cu data de 1 iulie 2012 am inceput un nou contract de ... (vezi toată discuția)
Codul muncii luci_p2008@yahoo.com luci_p2008@yahoo.com Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: In momentul de fara sunt angajata la o firma, pot pleca prin transfer la o alta firma ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ChivuLiviu ChivuLiviu Buna seara si la multi ani la toata lumea buna! Am si eu o intrebare va rog... Daca am semnat un contract de munca pe perioada de 12 luni,am convenit cu ... (vezi toată discuția)