avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce posibilitate exista pentru o mama singura ca un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce posibilitate exista pentru o mama singura ca un medic rezident cu garzii?

Salut!
Cresc singura copilul meu de 2 ani (tata e numai o liniuță in certificatul de naștere). De la ianuarie 2015 voi lucra ca medic rezident. Practic, n-am pe nimeni să aiba grijă de copilul meu, numai creșa. Salariul meu va fi foarte mic, e destul la chirie si alimente,haine.
Am o posibilitate legală sa nu trebuiasca să fac gărzi? In codul muncii cine are copil mai mic de 6 ani nu e obligat sa faca munca de noapte, iar pentru medici este obligatorie. Si garzi;e nu sunt platite pentru rezidenti, in unele situatii ei sunt obligati sa fac garzi de 7-8 ori intr-o luna.
Ce posibilitati exista in situatia mea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 6 Decembrie 2014
Codul muncii nu prevede obligativitatea medicilor de a efectua garzi.

Puteti avea o discutie cu conducerea spitalului si vedeti ce va spun acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ma ajutati va rog cu un raspuns. sunt medic rezident ... Szofi Szofi Buna ziua, ma ajutati va rog cu un raspuns. Sunt medic rezident an 4, la sfarsitul lunii septembrie m-am reintors la munca dupa 2 ani de ccc. Acum ma obliga sa ... (vezi toată discuția)
Medicul este obligat sa faca garzi in timp ce inca alapteaza? the_mask the_mask Buna ziua! Sotia mea, medic, sa reintors la servici (policlinica si spital) dupa ce baietelul nostru a implinit varsta de 6 luni. Ideea este ca fiind angajata ... (vezi toată discuția)
Garzi obligatorii pentru medici BogdanFlorin97 BogdanFlorin97 In anul 2016 medicii trebuiau sa semneze doua contracte de munca privind garziile, cel obligatoriu de 20 de ore si unul privind garziile ... (vezi toată discuția)