avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salarii card
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salarii card

Buna ziua!
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema legata de plata drepturilor salariale pe card.Patronul societatii unde lucrez a facut un credit la o banca si pt a primi o dobinda mai avantajoasa a decis sa transfere cardurile de salarii la toti angajatii ( in jur de 200 salariati)la respectiva institutie bancara.NU ar fi nici o problema pina aici daca respectiva Banca ar avea sucursala sau macar un bancomat in orasul unde locuiesc toti angajatii si unde este sediul si punctele de lucru ale firmei.
Este vreo lege care sa impiedica aceste abuzuri din partea angajatorului?
Cel mai recent răspuns: raduhanta , utilizator 09:37, 8 Decembrie 2014
Si daca nu scrie nu se poate considera un abuz ?

Poate doriti sa mai cititi si Codul Penal cu privire la abuz sau doctrina cu privire la acest aspect.

Mesajul initial se refera la o banca agreata de catre angajator .
Dar nu se considera abuz daca Banca respectiva nu are bancomat in orasul unde lucreaza angajatul?
VA MULTUMESC DIN SUFLET!
Nu este un abuz in acest sens, ci in sensul obligarii de a avea card la acea banca.
augustinsavescu a scris:

Dar nu se considera abuz daca Banca respectiva nu are bancomat in orasul unde lucreaza angajatul?
VA MULTUMESC DIN SUFLET!



pai ce abuz sa se considere ca banca nu a plantat un bancomat unde aveti dumneavoastra domiciliul ?
puteti discuta cu angajatorul acest aspect . nu cred ca s-au infintat conturi in alta banca fara stirea dumneavoastra si fara semnatura . sau ,aveti dreptul sa refuzati sa semnati documentele infintarii unor noi conturi in alte banci...
Cereti in scris firmei sa va plateasca salariul in mana. E dreptul dumneavoastra sa va deschideti cont la orice banca, dar e dreptul firmei sa refuze sa faca plata in acel cont, asa cum e dreptul firmei sa lucreze cu orice banca, dar e dreptul dumneavoastra sa nu va faceti cont la acea banca.

Din punct de vedere logistic e foarte simplu pentru o firma cu multi angajati sa aiba toate conturile angajatilor la acea banca.

Asa cum v-am spus la inceput aveti 2 optiuni: sa acceptati plata salariului in contul curent la repectiva banca sau sa cereti ca salariul sa va fie platit in mana la casieria societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul pe card trikitriki trikitriki angajatorul anunta angajatii ca salarul se va plati prin virament bancar la o anume banca agreata de angajator. Angajatii isi spun punctul de vedere si refuza ... (vezi toată discuția)
Modalitate salarizare Viatrix Viatrix Buna ziua, In momentul de fata, firma la care lucrez face plata angajatilor printr-o anume banca (niste comisioane nesimtit de mari si servicii foarte ... (vezi toată discuția)
Pot fi oblicat de angajatorul meu sa imi fac card bancar la o anumita banca? dionis456 dionis456 Buna ziua, Pana acum cateva luni fiecare angajat avea card la ce banca dorea. De cateva luni, administratorul societatii, tot incearca sa neconvinga/forteaza ... (vezi toată discuția)