avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de renuntare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de renuntare la succesiune

Va rog sa ma indrumati catre o institutie unde sa pot cauta un act prin care mama a renuntat la partea ei de mostenire in urma decesului tatalui sau. Ea nu-si mai aminteste decat ca a renuntat la totul in favoarea mamei sale, insa nu avem acte nu avem nimic si vrem sa intram in posesia lor in caz ca acestea exista.
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 16:23, 4 Iunie 2009
La arhivele nationale daca este un document vechi, ori Uniunea Notarilor Publici.
Da, ar trebui sa fie un document de acum 30 de ani. Imi puteti spune si cum se numeste un astfel de document?
Nu am idee, dar ar trebui sa fie ceva in genul declaratie notariala de renuntare la succesiune.
cat este de valabila o declaratie notariala de renuntare la succesiune.daca cel care a dat-o este mostenitor rezercatar?
Perfect valabila..(.legea prevede dreptul de a succede nu si obligatia de a o face). Nimeni nu poate fi obligat sa accepte o mostenire, chiar daca este mosteniror rezervatar.

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire laurentiuo laurentiuo mama mea a decedat in urma cu 2 ani. mai am un frate. am decis cu el si tata ca tata sa-mi faca contract de vanzare-cumparare cu drept dupa moartea lui, iar ... (vezi toată discuția)
Dare in judecata ContSters412228 ContSters412228 Tatăl meu este recăsătorit si sotia lui are un copil.Daca nu ținem legatura si se va intampla ceva cu tatăl meu ,eu voi putea sa il mostenesc cu ceva ?Ma ... (vezi toată discuția)
Moștenire dorotheea dorotheea 2 persoana, sot si sotie, detin un apartament, 50%ficare. Cei 2, au o fata si o nepoata din partea fetei lor. Inainte de Revolutie, din cauza zvonurilor ... (vezi toată discuția)