avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecini scandalagii
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecini scandalagii

Buna ziua,
Am citit legea nr 61/1991 privitoare la linistea si ordinea pulica insa raman cu cateva nelamuriri.
Prolema pleaca de la vecinii de deasupra la care muzica urla si in timpul programului de liniste si in afara acestuia, am chemat politia pe la 12-01 noaptea, muzica continua sa urle, scandalurile nu lipsesc, galagia este mereu prezenta. Am incercat cu vorba buna, mi-au dat cu flit, daca le-am batut la usa sa lase muzica incet ca nu imi pot adormi copilul de galagie, au afisat pe usa ca au dreptul sa isi traiasca viata. Am si eu un copil de nici 4 ani si un parinte foarte bolnav.
In apararea mea, spun ca si eu am dreptul la liniste si odihna, drept pe care mi l-am castigat prin munca, sunt platitoare de taxe si impozite la zi iar sa ascult manele ziua sau noaptea nu ma coafeaza cel mai bine. Inteleg ca fiecare vrea sa faca ce vrea el, dar mizam pe limita bunului simt, aceea de a nu deranja tertele persoane.
In ce masura pot sa actionez in instanta aceasta familie? Sau cui pot sa fac o plangere, cui pot cere a-mi fi respecctate drepturile? Mi-am culcat copilul si la 1 noaptea pentru ca dansii petreceau iar dimineata am trezit-o sa mearga la gradi.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: c_stefania , utilizator 09:23, 7 Decembrie 2014
Va confruntati cu una dintre vicisitudinile des intalnite in cazul traiului in comun
Este greu de dat o solutie general valabila in conditiile in care amiabil nu se poate solutiona
Daca zgomotele sunt atat de evidente,probabil ca si alte familii sunt deranjate
incercati sa discutati si cu restul vecinilor si eventual sesizati odicial presedintele de asociatie
Eventuala actiune in instanta nu garanteaza efectul scontat de dvs,dar asigura inrautatirea relatiilor
Am incercat si amiabil sa ii spun ca tata are la activ doua infarcturi si face dializa de 3 ori pe saptamana, copilul avea 1 an cand s-au mutat aici, nici un rezultat. Am contactat proprietarii, dansii fiind in chirie, nici un rezultat. Asociatia de proprietari ne-a spus sa ne descurcam singuri. Sunt doua doamne singure pe palier cu ei, deranjate si dansele, le-a amenintat si acum dansele tac malc de frica.
Am chemat si politia intr-o noapte, dar dansii spun ca au drepturi si ca vor sa isi traiasca viata.
Bun, sa sesizez in scris Asociatia, ce poate Asociatia sa faca?
Cu multumiri.
sesizati in scris pe cei de la sectia de politie de care apartine cartierul; scrieti acolo tot ce tb sa suportati, mentionati ca ati sunat la 112 si cereti raspunsul in scris; daca aveti biletul pe care ziceti ca l-au afisat faceti copie si atasati-o la plangere; atasati la plangere si o copie a actelor medicale din care rezulta diagnosticul tatalui dv (in plangere veti nota tot ce anexati); scrieti despre varsta copilul dv si despre faptul ca nu se poate odihni cum ar trebui sa o faca un copil de acea varsta;
se vor face cercetari;
daca ar fi mai multi vecini care sa semneze plangerea ar fi mai bine;
cautati si discutati in mod direct cu politistul care raspunde ‘de liniste’ in cartierul dv;
daca stiti nr de tel al proprietarului sunati-l in noptile cand urla muzica sau e scandal sau ii trimiteti sms (dupa caz, si pastrati mesajul text); daca stiti adresa proprietarului trimiteti scrisoare recomandata cu confirmare de primire, anuntandu-i scandalurile si in scris; chemati in judecata proprietarul pt ca si dv aveti dreptul sa va bucurati de liniste in propria casa si chiriasii lui va incalca acest drept;
cand politia incepe sa intervina s-ar putea sa se agraveze lucrurile;
Va multumesc pentru toate detaliile, o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi noaptea veronik veronik Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-un bloc din sect 5, cartier Rahova. In apartamentul de sub cel unde locuiesc eu, stau tot cu chirie 2 baieti, studenti ... (vezi toată discuția)
Galagie tot timpul politia nu face nimic andrei_91 andrei_91 Am o problema, cartierul in care stau este in mod normal linistit, doar ca fix unde se termina blocurile este o casa veche in care traiesc aproximativ 20 de ... (vezi toată discuția)
Vecin meloman start01 start01 Va salut, Am un vecin de pe scara alaturata (avem acelasi administrator cu care el e foarte bun prieten...din pacate), care asculta muzica cu un subwoofer ... (vezi toată discuția)