avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie cu probleme
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie cu probleme

Buna, am fost talharit de catre 2 tigani in urma cu ceva timp. M-au batut in statia de tramvai dupa ce mi-au luat pachetul de tigari din buzunar si dupaia banii care ii aveam la mine (50 lei) am sesizat politia de la locul unde am fost batut si au veni, i-au gasit pe cei doi, care s-au intors sa ma mai bata o data inainte sa apara politia dar cand au vazut politia mi-au aruncat pachetul de tigari inapoi, si ne-a dus la sectie (impreuna cu 2 martori care au vazut ce s-a intmplat). S-au luat declaratii si apoi i-a eliberat, spunand ca nu este talharie. Acesti 2 tigani au declarat ca eu am sarit la bataie cu toate ca nici unul nu avea vreun semn pe ei (pentru ca eu nu dadusem in ei) si eu mi-am scos cetificat medico legal care imi dadea 5 zile de ingrijiri medicale (aveam intreaga fata sparta, umflata si insangerata). Dupa u timp domnii politisti m-au chemat la sectie inca o data sa-mi revizuiasca declaratia, si mi-au spus sa aduc de la scoala generala unde eram eu datele unui al 3lea martor care era si el de fata dar plecase (persoana pe care o cunosteam doar din vedere). Au voie sa faca asta? Sa ma trimita pe mine sa anchetez, sa le dea drumul la talhari fara sa le faca nimica? Cum pot rezolva aceasta problema cu politia si cu talharii? Politia nu si-a facut treaba lasand talharii in libertate (care m-au mai amenintat de atuncea de 2 ori ca ma omoara daca nu retrag plangerea). Pot da in judecata politia pentru ca nu au luat actiune ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:18, 6 Decembrie 2014
Ziceati ca au existat martori.
Acestia ce au declarat?

Daca v-au buzunarit este talharie dupa relatarea dvs.
Si daca ii bateai mai intai si apoi va loveau pe la spate si va buzunareau tot talharie era...

La ce sectie s-a considerat asa?
Mi-au luat pachetul din buzunarul de la piept apoi in timp ce ma bateau mi-au cazut banii din buzunar si mi-au luat si pe aia.
Matorii au spus adevarul adica ceea ce v-am spus eu mai sus.
Si domnul politist de la IPJ Timis (sectia mare de politie unde se faceau buletinele inainte in Timisoara) a considerat asa.
Este talharie din descriere, politisti nu vor sa se incarce cu un dosar penal si incerca sa musamalizeze in mod abuziv, ati depus plangere penala impotriva faptuitorilor?
Daca relatarea dvs. din plangere este dovedita pe baza de probe vor fi trasi la raspundere penala.

Se mai poate intampla ca doar sa fie cercetati si judecati in stare de libertate dar aceasta nu inseamna ca sunt nevinovati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie streetwis3 streetwis3 Domnilor am si eu nevoie de ajutorul vostru. In data de 23 dec. noaptea, intr-un bar, impreuna cu 2 prieteni am avut o cearta cu un individ. Un prieten i-a ... (vezi toată discuția)
Talharie fanio fanio an seara de 24 decembrie mam antors ampreuna cu sotul meu si cei 4 copii cu varstele cuprinse antre 6 si11ani de la niste prieteni neam antalnit cu 4 indivizi ... (vezi toată discuția)
Amenda nemeritata SPP SPP buna ziua. incerc pe scurt sa va explic problema mea. am fost la politie sa declar ca mi-a lovit cineva masina. politistul a observat pe masina mea si alte ... (vezi toată discuția)