avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani imprumutati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani imprumutati

Bună seara. Am o nelămurire în legătură cu niște bani împrumutați. Sunt împuternicit la contul bancar al tatălui meu, acum 4 luni am împrumutat unui prieten 9.000 RON, de care ar trebui să îi pun înapoi prin Februarie, dar dacă tatăl meu se duce la bancă zilele astea de exemplu, și vede suma lipsă, poate păți ceva prietenul ? Din câte am înțeles este o lege legat de abuzul de încredere.
Cel mai recent răspuns: CalinAdrian93 , utilizator 18:39, 9 Decembrie 2014
daca afla tatal poate depune plangere impotriva dv cf art 238 cp abuz de incredere (inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda); retragerea plangerii va scapa de pedeapsa;
daca prietenul nu returneaza imprumutul dv veti avea de alergat, mai ales ca nu aveti o dovada scrisa ca i-ati dat banii
Deci să înțeleg că tot tatăl meu mă poate băga la pușcărie sau să plătesc amendă.
Din moment ce ati fost imputernicit pe cont, aveati aceleasi drepturi ca si titularul de cont, adica sa depuneti, retrageti, ori lichidati contul. Din punctul meu de vedere, mai curand trebuie sa rezolvati problema cu tatal dvs. dupa normele morale, iar cu prietenul dupa normele juridice.
" problema cu tatal dvs. dupa normele morale, iar cu prietenul dupa normele juridice. " Adică ? Îl poate da în judecată ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere?! andreyutzu21 andreyutzu21 buna ziua, sunt foarte putin cunoscator in ceea ce priveste dreptul civil si am nevoie de ajutor pentru urmatoarea problema: in luna februarie (ac) am ... (vezi toată discuția)