avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen apel

Este vorba de un proces de divort care a avut loc .Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza termenul in care pot face apel pentru cereri auxiliare .Hotararea a fost deja publicata pe sit-ul judecatoriei dar nu a fost inca redactata .Termenul de 30 zile curge din momentul primirii instintarii la adresa pe care am indicat-o si dupa ce semnez de primire ,sau din momentul publicarii oficiale ?
Cel mai recent răspuns: mafi42 , utilizator 12:17, 7 Ianuarie 2015
De la comunicarea hotararii.
Termenul curge de la comunicarea motivarii. Daca ultima zi pica intr-o zi nelucratoare termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare.
Va multumesc!As vrea sa mai intreb :in hotararea de divort , inceperea platii alimentare este stabilita de la darea hotararii , insa in ncc scrie ca se plateste de la introducerii actiunii de divort .Pot sa fac in apel si aceasta sesizare?
Daca s-a cerut pensia de la introducerea cererii dar s-a dispus de la pronuntarea hotararii atunci da, este motiv de atacare a sentintei.
Buna ziua ! As vrea sa va mai intreb : la calculul pensiei alimentare ca procent din salariul net , intra si bonurile de masa , primele si banii acordati pentru copii de sarbatori ? Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand mai exact se face apel la o sentință? iuliancta2014 iuliancta2014 Bună seara. Am și eu o întrebare cu privire la momemtul exact cand se face apel la o sentință de divorț. Sentința a fost publicată pe data de 18 Mai ... (vezi toată discuția)
Recurs la apel ContSters280223 ContSters280223 am avut un proces,inceput din 2012,ptr iesire din indiviziune,in iunie sa terminat,am facut apel atat eu cat si paratii,mie mi-a fost respins ca nefondat,lipsa ... (vezi toată discuția)
In cat timp iese hotararea de divort? mihasava35 mihasava35 Buna seara. In 26 mai 2016 sa pronuntat divortul. Fostul sot nu a contestat hotararea in cele 30 de zile in care o putea face. Intrebarea mea este,in cat ... (vezi toată discuția)