avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la apel

am avut un proces,inceput din 2012,ptr iesire din indiviziune,in iunie sa terminat,am facut apel atat eu cat si paratii,mie mi-a fost respins ca nefondat,lipsa de alte probe in afara de cele de la dosar,lor le-a respins apelul ca netimbrat,nu au avut cu ce plati,dupa apel ni sa mai dat 14 zile ptr recurs,incepand cu data de 16 dec.se pun la socoteala si zilele nelucratoare?adica cele 14 zile se termina pe 31 dec?apoi ce se intampla daca niciunul din noi nu mai face recurs?hotararea devine definitiva?in cat timp o pot primi?
Cel mai recent răspuns: ContSters280223 , utilizator 16:58, 28 Decembrie 2014
Daca ati primit hotararea redactata pe 16 dec, atunci cele 15 zile incep sa curga pe 17 dec si se sfarsesc pe 1 ianuarie. Cum 1 ianuarie este zi nelucratoare termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare, respectiv 5 ianuarie 2015.

Termenul de 15 zile curge de la primirea motivarii si nu de la pronuntarea instantei.
lenuta70 a scris:

....apoi ce se intampla daca niciunul din noi nu mai face recurs?hotararea devine definitiva?in cat timp o pot primi?

Sunt hotarari definitive hotararile date in apel, neatacate cu recurs.

Codul de procedura civila:
Art. 427: Comunicarea hotararii
(1) Hotararea se va comunica din oficiu partilor, in copie, chiar daca este definitiva. Comunicarea se va face de indata ce hotararea a fost redactata si semnata in conditiile legii.
....
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen si cale de atac Emilianovici Emilianovici Daca in H.J s[une recurs in 15 zile se poate face apel? Care este termenul de apel . Speta H.J a fost imanata pe 29 noiembrie 2012 care este ultima zi de ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie si trmene procedurale dislexic dislexic buna ziua, in cazul unei hotarari date de prima instanta cu recurs in 15 zile de la comunicare, este nevoie sa se astepte comunicarea hotararii pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Perioada de recurs szebeni arthur szebeni arthur dupa discutiile in fond in cadrul unui proces civil judecatorul a acceptat cererea partii adverse de a da sentinta in 7 zile,unde gasesc eu sentinta ptr a ... (vezi toată discuția)